Valtio


Valtio työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
4 / 5

Onko työnantajasi Valtio? Arvostele Valtio työnantajana

6 arvostelua

2/5  
28.4.2021

Ura valtiolla voi ulkopuolisesta kuulostaa hohdokkaalta, mutta sitä se ei kyllä ole. Monelle pitkäaikaiselle työntekijälle se ihan ensimmäinen oikea työpaikka (lue:loppusijoituspaikka), pätevät henkilöt viihtyvät vain lyhyen aikaa. Palkka on huono ja siitäkin vähästä uhkaillaan niistää pois, jos naamataulu ei miellytä. Tule ja totea, että itkeminen ja nauraminen samaan aikaan on mahdollista.

5/5  
21.4.2021

Esimiehet nollia, jotka keskittyvät johtamisessa muuhun kuin ydintyöhön, on keksitty kaikkea muuta kivaa ydintyön ympärille ja aika menee palavereissa istumiseen, muiden valitusten kuuntelemiseen, muiden tietokoneongelmien sotkujen selvittelemiseen. Palkka ihan kohdillaan tehtyyn työhön verrattuna. Paljon työpaikkakiusaamista, kuppikuntia ja pelolla johtamista. Aluehallintovirasto on vihervasemmiston aikuisten päiväkoti. Etenemismahdollisuudet ja palkkakehitys nolla. En suosittele kellekään tervejärkiselle.

5/5  
29.4.2020

Täällä valtion laivassa ei näy missään, jos ei aina huvita soutaa muiden mukana. Sopii tällaiselle puoliveltolle ja patalaiskalle horisonttiin tuijottelijalle hyvin nämä valtion hommat.

3/5  
14.3.2020

Hyvää on yksilöllinen työaika ja palkka tehtyyn työhön nähden kohtuullinen. Huonoa on epäasiallinen kohtelu ja eriarvoisuus johtajien suhtautumisessa henkilöstöön. Ura ei etene ja tässä alkaa pikkuhiljaa laitostua. Ehkä hieman jo pelkää tehdä mitään, kun ei tiedä, mitä saa tehdä. En kuitenkaan valita, koska Suomi ei ole sodassa. Rauhaa pitää arvostaa.

4/5  
18.4.2013

Palkka ei ole kuin yksityisellä puolella, mutta toisaalta ei normaalisti tarvitse iltaisin, viikonloppuisin tai lomilta töihin tulla. Joten palkkaus mielestäni suhteutettuna hyvä. Työtehtävät haastavia ja monipuolisia. Jatkuva kiire ja resurssipula tuntuu olevan trendinä ja lisäksi jatkuvat leikkaukset, säästötoimet ja muutokset seuraavat toisiaan, joten työpaikan varmuuskaan ei ole takavuosien tasolla ja ressiäkin pääsee repimään, jos on tunnollista tyyppiä.

Etenemismahdollisuudet ja työntekijöiden arvostus pitkälti kiinni työpaikasta, esimiehistä jne. Kokemusta on minulla valtiolta niin hieman huonommasta ja nyt tällä hetkellä vähintäänkin hyvästä työntantajasta (edelliseeen verrattuna).Esimiesten taso vaihtelee laidast laitaan. Huonona puolena on se, että tumpeloita tyyppejä ei yleensä saada potkittua veke. Eli samat (tohveli)sankarit monesti jatkavat tunaroimistaan pahimmassa tapauksessa hamaan hautaan/eläkkeelle saakka.

Edellisen työpaikan henkilöstöpolitiikkaa kuvaa parhaiten henkilöstöpäällikön suullinen viesti ihan asiasta huomauttaneille/valittaneille yksikön työntekijöille: "Ei täällä ole pakko olla". Liian monet äänestivätkin sitten jaloillaan ja vaihtoivat parempaan. Ko. organisaatio kärsi ja kärsii varmasti edelleen suuresta henkilöstön vaihtuvuudesta eli jatkuvasta "aivopaosta". Selvää on, että tuollainen rampauttaa toiminnan kehittämistä ja käytännössä heikentää laatutasoa. Neuvoksi antaisinkin, että jos näyttää siltä, että itse (tai muiden avustuksella) ei pystytä vaikuttamaan selkeisiin epäkohtiin työpaikalla, niin vaihtaa parempaan heti kun mahdollista. Kerran syntynyt organisaatiokulttuuri on monesti valitettavan pysyvä olotila, jota olemassa olevat valtarakenteet keskittyvät pitämään pystyssä.

4/5  
28.2.2013

Valtiolla on upeita työtehtäviä laidasta laitaan. Työnteon tahti on aika hurjaa, mutta työn merkityksellisyys ja hyvä työyhteisö sekä oikeudenmukainen kohtelu kannattavat. Palkka on ihan ok, siitä ei kannata ruikuttaa :)

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > Valtio > Arvostelut

Palkat ammateittain