Käyttöehdot

Yhteisön säännöt

Tärkeää tietoa

Odotamme kaikkien käyttäjiemme seuraavan käyttöehtojamme. Palkkavertailu varaa oikeuden poistaa arvostelun missä vaiheessa tahansa. Palkkavertailuun lähetetyt työnantaja-arviot ovat erittäin yksilöllisiä ja subjektiivisia mielipiteitä. Arvosteluissa esitetyt mielipiteet ovat Palkkavertailun käyttäjien, ei Palkkavertailu.com sivuston omia.

Jos näet jotain asiatonta Palkkavertailussa, voit pyytää sisällön uudelleentarkastusta yhteydenottolomakkeellamme. Emme tarjoa puhelintukea emmekä vastaa puheluihin. Pidä mielessä, että sisällön uudelleentarkistus ei takaa sisällön poistamista sivustolta. Yhteisömme monimuotoisuuden takia on mahdollista, että jokin sisältö voi olla sinulle epämieluisaa, mutta ei täytä merkkejä poistaaksemme sisältöä.

Poistaako Palkkavertailu yritykseni sivustolta?

Ei. Luomme läpinäkyvää tietolähdettä kaikille työntekijöille ja koska ei ole laitonta keskustella yrityksistä forumillamme, emme poista yrityksiä sivustoltamme.

Miksei Palkkavertailu poista arvostelua, vaikka olemme ilmoittaneet, että arvostelu ei ole totuudenmukainen?

Meidän on usein mahdotonta varmistaa onko arvostelu totta vai ei. Emme poista sisältöä näissä tapauksissa, koska emme voi päättää tiedon totuudenmukaisuudesta. Palkkavertailun yleinen asema on, että arvostelu on kelpo yksittäisen käyttäjän henkilökohtaiseen kokemukseen ja heidän ymmärrykseensä työhönsä ja työnantajaansa perustuen.

Jokainen arvio sivustolla sisältää arvostelijan henkilökohtaisen subjektiivisen mielipiteen ja voi myös sisältää todenmukaista tietoa henkilön henkilökohtaiseen työkokemukseen perustuen työskennellessään yrityksessä. Poistamme arviot, jotka sisältävät selkeitä epätotuudenmukaisuuksia (esim. kun arvostelun vastustaja osoittaa selkeästi tiedon epätodeksi). Emme kuitenkaan toimi päättäjänä sille, onko tieto tosi vai ei. Käyttöehtojemme mukaan käyttäjä on itse täysin vastuussa antamastaan arvostelusta.

Työnantajalla on mahdollisuus vastata arvosteluihin. Työnantajan vastaus näytetään arvosteluiden yhteydessä. Vastineen voi lähettää yhteydenottolomakkeellamme.