KONE Oyj


KONE Oyj työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
1 / 5

Onko työnantajasi KONE Oyj? Arvostele KONE Oyj työnantajana

30 arvostelua

2/5  
4.8.2020

Joustamaton ja vanhakantainen hierarkinen organisaatio, jossa ei juuri etenemisen mahdollisuuksia. Työntekijöitä ei arvosteta ainakaan hum. aineissa, pysyvyys huonoa, ja ilmapiiri heikko.

1/5  
26.7.2020

Aikoinaan oli hyvä nykyään paljon ulkoistetaan ja pidetään Yyteet. Lisäksi käytetään nykyisin paljon vuokratyövoimaa.
Pomot puhuu paskaa selän takana minkä kerkiävät ja jos et kuulu paikalliseen hyvä veli -kerhoon niin voit olla varma siitä että sinä olet seuraavana savustuslistalla.
Jos ei pelaa golffia niin firmassa ei etene, on täysin kiinni siitä millaisissa väleissä olet pomoon että voiko edetä vai ei, se mitä osaat ja miten kohtelet kollegoita on täysin arvotonta.
Palkkataso keskimäärin selvästi alaa ja kilpailijoita alempi.
En suosittele tätä työpaikkaa kenellekkään.

1/5  
26.7.2020

Olen ollut Koneella useita vuosia rankan henkisen väkivallan ja epäasiallisen kohtelun kohteena.

Kaikkia tekemisiäni töissä katsotaan suurennuslasin läpi, se on jatkunut jo useita vuosia.

Töistäni tehdään listaa, hakemalla haetaan virheitä ja jos en tee niitä, ne keksitään tyhjästä.

Pelisäännöt minua kohtaan ovat aivan erilaiset verrattuna samaa työtä tekeviin työkavereihin.

Työterveyshuollossa ymmärrettiin tilanne, mutta he eivät pystyneet tekemään mitään.

Minua kiusaava henkilö on lähin esimies.

Ylempi esimies tukee piinaajaani ja silittää hänen päätään. Minulle sanottiin että kiusaajaa pitäää sietää, koska ”hän nyt vaan on sellainen”.

Sen olen oppinut että tämänkaltaisia asioita on turha ottaa työpaikalla sisäisesti esiin, kuten työnantaja ohjeistaa, se johtaa vain siihen että joudun entistäkin pahemmin silmätikuksi, kukaan ei minua täällä auta.

Olen ollut masennuksesta johtuen sairauslomalla useita kertoja ja saan apua vain työpaikan ulkopuoliselta lääkäriltä.

Koneella työyhteisömme ilmapiiri oli sairas, kun se sallii tällaisen käytöksen ja arvokkaan resurssin huonon kohtelun.

Mielessä on alkanut pyörimään itsetuhoisia ajatuksia päivittäin, joka johtuu tästä tavasta miten minua työpaikalla kohdellaan.

Olen täysin loppu, en enää tiedä mitä pitäisi tehdä.

1/5  
22.7.2020

Olen ollut Koneella useita vuosia rankan henkisen väkivallan ja epäasiallisen kohtelun kohteena.

Kaikkia tekemisiäni töissä katsotaan suurennuslasin läpi, se on jatkunut jo useita vuosia.

Töistäni tehdään listaa, hakemalla haetaan virheitä ja jos en tee niitä, sellaisia keksitään tyhjästä.

Työsäännöt minua kohtaan ovat aivan erilaiset verrattuna samaa työtä tekeviin työkavereihin.

Työterveyshuollossa ymmärrettiin tilanne, mutta he eivät pystyneet tekemään mitään.

Minua kiusaava henkilö on lähin esimies.

Ylempi esimies tukee piinaajaani ja silittää hänen päätään. Minulle sanottiin että kiusaajaa pitäää sietää, koska “Hän nyt vaan on sellainen”.

Sen olen oppinut että tämänkaltaisia asioita on turha ottaa työpaikalla esiin sisäisesti, kuten työnantaja ohjeistaa, se johtaa vain siihen, että joudun entistäkin pahemmin silmätikuksi, kukaan ei minua täällä auta.

Olen ollut mielenterveys syistä johtuen sairauslomalla useita kertoja ja saan apua vain työpaikan ulkopuoliselta lääkäriltä. Tästäkin minut on jo leimattu työpaikalla.

Koneella työyhteisömme ilmapiiri on sairas, kun se sallii tällaisen käytöksen ja arvokkaan resurssin huonon ja terveyden tuhoavan kohtelun.

Mielessäni on alkanut pyörimään itsetuhoisia ajatuksia päivittäin, joka johtuu tästä tavasta miten minua työpaikalla kohdellaan.

Olen täysin loppu enkä enää tiedä mitä minun pitäisi tehdä.

1/5  
24.6.2020

Kaksi vuotta KONEella riitti, olin loppu ajan Hyvinkäällä ja sitä ennen toisessa yksikössä pk-seudulla.
Yhtiön imago on täysin erilainen verrattuna todellisuuteen näin vastavalmistuneen korkeakoulutetun näkökulmasta. Yhtiön viestintä antaa törkeällä tavalla väärää tietoa julkisuuteen, että kyseessä olisi muka millään mittarilla mitattuna hyvä työpaikka, kokemuksella voin sanoa, EI OLE.

Eniten yllätti se, että pyöröovi käy todella tiuhaan tahtiin, ihmettelin aluksi miksi niin moni työkaveri lähti pois, mutta tajusin itsekin pian syyt. Hyvät lahjakkaat tyypit lähtee yhtiöstä pois kuin liukuhihnalla, ongelma on suuri ja tätä ei tietenkään Koneella minkään tasoinen johto halua tunnustaa. Osaaminen ei tartu kun ihmiset vaihtuu koko ajan. Yhtiössä on todella paljon uusia ihmisiä, iso osa heistä alihankkijoita, joilla ei ole hajuakaan mitä pitäisi tehdä, he eivät saa apua vaikka sitä kysyvät.

Yksi todella suuri ongelma on se, että saman tiimin samaa työtä tekevät pistetään väkisin kilpailemaan keskenään. Tämä johtaa siihen, että tietoa ei jaeta tiimin sisällä, vaan ne kaikkein parhaat kikkakuutoset ja oleellinen tieto pidetään itsellä, koska se on tärkein kilpailukeino vieressä olevaa kaveria vastaan, jonka suoritukseen sinua verrataan.
Luit ihan oikein, työnantaja pakottaa katsomaan työkaverin kilpailijana itseäsi vastaan, joten tietenkään häntä ei haluta auttaa, ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin kehittää omia selviytymiskonsteja ja työtapoja joilla voi peitota työkaverit, muuten tulee huutoa
Miten kukaan voi ajatella että yhteistyö voisi toimia tällaisessa ympäristössä Sairasta
Tämän kaltainen todella huono henkilöstöpolitiikka, johtaminen ja esimiestyö tuhoaa totaalisesti muuten ihan ookoo työpaikan kulttuurin, sitä on jälkikäteen hyvin vaikea korjata.

Koneella työilmapiiri on pahasti saastunut, kukaan ei uskalla tuoda tärkeimpiä kipukohtia tai parhaita ajatuksiaan esille, koska siitä aina rangaistaan kun yrittää jotain kehitettävää asiaa saada kuntoon. Sinut haukutaan vaikeana ihmisenä vaikka yrität vain ratkaista asioita että työt sujuisi paremmin. Ongelma on merkittävästi pahentunut nykyisen todella ahneen, lyhytnäköisen, kylmän, laskelmoivan, puhtaasti kiinteitä kustannuksia kyttäävän johdon aikaansaannoksena.
Huono johtaminen on jo lähtenyt nakertamaan yhtiötä, koska työntekijät pelkäävät, ne harvat jotka ehkä ei vielä pelkää, pelkää kohta kun ne tajuaa miten työkavereita viereltä häviää yllättäen savuna ilmaan.
KONEen oma henkilöstö nauraisi, jos ei itkettäisi, yhtiön johdolle, koska henkilöstön johtaminen on äärimmäisen huonoa ja lyhytnäköistä, se perustuu pikku epäkohtiin tarttumiseen vaikka parhaat tulokset saisi aikaan ihmisiä kannustamalla, ei mikrojohtamisella ja joka ikiseen pikku virheeseen puuttumalla.
Mitään ei uskalla tehdä työpäivän aikana, kohta ei enää edes töitä, kun epävarmuus jäytää koko ajan että meneeköhän oikein ja tuleekohan taas sanomista vaikka parhaansa yrittää.
Yöllä ei nukuta vaan pelätään seuraavaa työpäivää, sitten ollaan väsyneenä töissä, jokainen voi vain kuvitella onko työskentely tehokasta ja laadukasta tuolloin.


Yleisesti kokemani mukaan aivan järkyttävän huono työpaikka, ei ikinä enää takaisin Koneelle, 0 / 5

1/5  
11.5.2020

KONE luulee, että osaavat työntekijät ovat korvattavissa, heidät jätetään huomioimatta ja odotetaan että samat ihmiset ottaisi lisää työkuormaa. Johtajat ovat kiusaajia ja ajavat sinut ulos, jos sanot väärän oman mielipiteen. Sen takia älä ikinä koskaan kerro ajatuksiasi heille Sinua arvioidaan excel taulukoissa etkä näe hienoja pieniä kommentteja, olet huono, mutta he eivät kerro sinulle. Paikka on kuin pyöreä ovi, ihmisiä tulee ja menee tosi paljon. Väärillä ihmisillä on tapa saada liian paljon valtaa, hyvä veli verkosto sisällä on vahva.
Ei myöskään tunnusteta siitä, kuinka kovaa työskentelet. Johtajat puhuvat selkäsi takana ja merkitsevät sinut pahimmalla tavalla viholliseksi vaikka parhaasi yrität, sanotaan että olet huono mutta ei kerrota miksi.

1/5  
21.4.2020

Hyvinkäällä yleistä on paikallisen johdon ja HRn vakavat väärinkäytökset käyttämällä hyväksi kiusaustaktiikkaa, joka on naamioitu “auttamaan” henkilöstöä.
Myrkyllinen työkulttuuri, jota epäpätevä johtaminen on edistänyt ja tilanne vain pahenee, samanlaista kuin Nokialla aikanaan.
Epärealistiset henkilötason vaatimukset, joissa on 0 koulutusta tai joilla ei ole tarvittavaa tukea, ei auta henkilöstön henkistä hyvinvointia Kukaan ei enää yritä parastaan, kun tietää etukäteen että se ei tule kuitenkaan riittämään
Tästä todellisuudesta huolimatta on joitain hyviä, osaavia ja avuliaita teknikkoja ja insinöörejä joilla on hyvät ihmistaidot.
Yhtiö hoitaa vain osakkeenomistajien voitot, asiakkaat ja henkilökunta ovat luettelon pohjassa, teknikkoilla ja insinööreillä on jonkin verran suojaa jos kuuluu liittoon.
Ylityökorvauksia ei makseta oikein eräpäivänä.
Kiusaamista paljon, työnantajan kaikki voimat valjastetaan yksittäisen työntekijän sairaalloiseen kiusaamiseen, ei mikään ihme että ihmisiä koko ajan enemmän sairaslomilla mielenterveyssyistä

1/5  
29.8.2019

Esiintyy paljon työpaikkakiusaamista, liian vähäisen resurssoinnin takia töitä on mahdotonta tehdä hyvin. Paljon ihmisiä sairaslomalla koko ajan. Työnantaja ei kuuntele mitään työntekijöiden palautetta, siksi työntekijöiden ja työnantajan välillä erittäin voimakas vastakkainasettelu. Yleisilmapiiri työpaikalla on täysin sairas ja pahoin myrkyttynyt, asiakkaatkin ovat huomanneet sen ja ihmettelee miksi koneen työntekijät ovat passiivisen ja pelokkaan oloisia. Pelon ilmapiiri ja musertava pahoinvointi työpaikalla on täysin työnantajan ja huonon johtamisen luoma tilanne.
Jokainen asioiden parantamista yrittävä työntekijä yritetään pakkokeinoin poistaa lopullisesti työpaikalta, se on nähty jo useaan otteeseen lukuisissa yt-neuvotteluissa 2018/2019, joita järjestetään vaikka yhtiö tekee jatkuvasti valtavaa voittoa.

1/5  
25.7.2019

Työntekijöitä ei arvosteta. Sovittuja asioita ei noudateta työnantajan puolelta. Henkilöstön pitäisi joustaa loputtomiin, mutta mitään ei saa vastineeksi.
Kehittämisehdotukset tulkitaan kritiikiksi, kukaan ei enää uskalla sanoa mitään tai ehdottaa jotain uutta.
Työpaikkakiusaaminen todella yleistä, siitä jos ilmoittaa niin menee aina saman kaavan mukaan eli kiusaamisen uhri koitetaan savustaa firmasta ulos.
Yleisesti ottaen huonot palkat ja huonot työolot, ei voi mitenkään suosittella työpaikkana

2/5  
21.11.2017

Pari sanaa yhdeltä joka joutui seksuaalisen ahdistelun kohteeksi KONE:eella.
Vuosipalautteen aikana pomo tuli viereen istumaan ja alkoi hipelöimään reittä, poistuin tilanteesta kun tuli paniikki ja tietenkin pomo suuttui siitä tulisesti.
Vastaava lähentely toistui pomolta monen kerran eri muodoissa ja aina niin että piti olla vaan kahdestaan " luottamuksellisesti " suljettujen ovien takana
Kerroin asiasta muutamille hyville työkavereille.Pari kokenutta kollegaa sanoi että kannattaa olla vaan hiljaa tai asiasta koituu sulle ongelmia.
En kuunnellut vanhoja työntekijöitä vaan otin ahdistelun itse puheeksi avoimesti työpaikalla saamani ohjeen mukaan.
Se oli paha virhe. Äkkiä olin tilanteessa ,jossa minua vastassa oli yhtenä rintamana työnantajan puolelta sekä lähin esimies ja isompi johtaja että HR.
Toisaalta häirintä oli niin räikeää ettei siitä voinut olla puhumatta kenellekään.
Jouduin puhutteluun muutaman kerran ja minua hiillostettiin ankarasti ja käskettiin pitämään turpa kiinni.
Lopulta minulle sanottiin että olen vaikea työntekijä ja luottamus on heikentynyt ja muita tekaistuja syitä että olin kuulema yllättäen epäsopiva työtehtävääni vaikka oli sitä ennen hirveästi kehuttu että olen tosi hyvä.
Alkoi prosessi joka tähtäsi siihen että minut savustetaan ulos työpaikastani
ainakin oppi tosi paljon miten huonon työpaikan kiemurat pahimmillaan voi toimia omaa työntekijää vastaan joka ei ole tehnyt mitään väärää, jos jotain hyvää niin kokemusta rikkaampana

2/5  
16.9.2016

Roikottaa määräaikaisessa työsopimuksessa kolmatta vuotta ja maksaa surkeaa palkkaa. Hyvä veli meininkiä ja valehtelua johdon puolelta. Ahneuden huipentuma koko firma.

1/5  
24.8.2016

KONEen palkat on surkeita eikä nouse koskaan. Sillä palkalla millä sisään tulet, täältä myös lähdet. Vain pakolliset yleiskorotukset maksetaan. "Uralla" on mahdollista myös "edetä", sivuttaissuunnassa, mutta sekään ei nosta palkaa. Tittelit muuttuu, palkka ei. Palkasta puhuminen edes kehityskeskusteluissa on tabu. Kaikki tietää että palkat on 10-20% alle maan keskitason asiantuntijatehtävissä. Tai voihan lisää pyytää, mutta mitään ei koskaan tapahdu. Esimeihet ovat niin firman miehiä kaikki eivätkä pidä alaistensa puolia. Surullista mutta totta, vaikkei heidän omatkaan palkkansa päätä huimaa. Kaikilla menee surkeasti. Suomalaiset osakkeenomistajat toki hymyilevät kun mediassa kehutaan että firmalla menee hyvin ja samalla henkilöstö kärsii.
Nuoret insinöörit: älkää vaan missään tapauksessa tulko tänne töihin, ei kannata. Ihmettelen, mistä johtuu että KONE on opiskelijoiden keskuudessa yksi suosituimmista yrityksistä? Ehkä siksi, että täältä on saanut helpolla inssityö ja dippatyöpaikkoja? Palkanmaksutilastoissakin KONE loistaa - nimittäin siellä häntäpäässä. Ottakaa tämä huomioon. Itse olen täällä valitettavasti haaskannut toiveikkaana 10 vuotta elämästäni, silti palkka ei ole vieläkään edes liiton alkupakkasuosituksen mukainen. Valmistuvat insinöörit, hakekaa itsellenne kunnon hyvä typaikka, KONEella ei ole mitään mielenkiintoa sellaista teille tarjota

5/5  
14.4.2016

Loistava ja kansainvälinen yritys. Hienoa että on pitänyt tuotannon suomessa ay liikkeistä huolimatta.
Etenemismahdollisuudet hyvät jos on itsessä oikeaa potenttiaalia. Asentajat saavat myös hyvää palkkaa urakkaluonteisesta työstä.

1/5  
28.8.2015

Aidosti hyvälle työnantajalle osaava henkilöstö on sen tärkein voimavara, josta halutaan pitää kiinni.
Hissiyhtiö KONEelle osaava henkilöstö on puhtaasti kustannus, josta halutaan päästä eroon.
Muutaman vuoden kokemuksen perusteella en missään tapauksessa voisi suositella tätä työnantajaa ystävilleni. Jos jo on koneella töissä kannattaa vaihtaa työpaikkaa mahdollisimman pian.
Lisäämällä arvosteluni autan kiinnostuneita työnhakijoita ymmärtämään millainen työpaikka KONE Oyj on.

5/5  
13.8.2015

Erittäin mukava paikka tehdä töitä ja palkka on todella hyvä. Saisi tulla todella upea tarjous muualta, että edes harkitsisin. Motivoituneelle ja ahkeralle mielestäni kuuluukin parempi palkka kuin kitisijöille.

5/5  
12.5.2015

Kyllä Koneella tekijämiehet rahaa saa. Asennevammaset ja laiskat valittaa palkasta ku työt ei suju. Oma palkkani hissiasentajana pienoisessa nousussa kokoajan ja voin hyvällä omallatunnolla juoda 2 krt päivässä sumpit ja pitää tunnin ruokatauon.
Suurinosa töistä tehdään urakalla tai osaurakalla joten tehdyn työn määrä kompensoi palkkaa. Ymmärrän täysin näitä valittajia kun työnteko ei heille maistu.

1/5  
10.4.2015

Kone harrastaa urakkasopimusten kiristämistä vuodesta toiseen. Tunteja ja rahaa otetaan jatkuvasti pois millon milläkin verukkeella.nyt ollaankin jo siinä tilanteessa, ettei enää pääse edes tavoitetunteihin 8h päivillä.Keskituntiansio tulee alas ku lehmän häntä. Ja Uutiset laulaa,kuinka hyvin firmalla menee ja tulosta tulee. Ei se hyvä tulos ainakaan duunareille näy.

1/5  
5.10.2014

Melko tuore diplomi-insinoori ja kavin hiljattain Koneella tyohaastattelussa
Kun tuli palkasta puhe niin se olisi ollut 850 euroa matalampi kuin liiton taulukon suositus
Soitettiin seuraavalle kierrokselle, en mennyt
Nyt duunissa toisaalla ja palkka on yli tonnin parempi kuin Koneen tarjous
Mielikuva Koneesta tyonantajana muuttui kertaheitolla
Olen tosi tyytyvainen etta osasin tehda oikeat ratkaisut jo tyouran alkuvaiheessa

1/5  
6.8.2014

Hyvinkään hissitehdas on valtakunnan ainoa firma joka ei arvosta erikoishissiosaamista omaavaa työvoimaa

2/5  
22.4.2014

Luulisi vuosi vuodelta parempaa tulosta tekevän firman kykenemään edes joskus palkitsemaan todellisia tuloksen tekijöitä, eli ns. kentällä työskenteleviä. Ei se raha tule taloon vaikka herrat miten pyörittelisivät hiiren rullaa, ellei joku oikeasti tee töitä mistä asiakkailta revitään kiskuri hintaa.
Joskus monia vuosia sitten saatiin kesälahjaksi pyöräilykypärät, seuraavana kesänä arvoltaan ehkä 1 € pyörän pumppu, joskus 5€ askelmittari... Vaan eipä ole enää vuosiin ollut firmalla varaa edes siihen 1€ pieneen muistamiseen. En toki tekisikään moisella säälilahjalla mitään.. mutta noin kuvainnollisesti.
Palkka on suunnilleen samalla tasolla kun oli markka-aikanakin, eli jos nyt muuttaa vuosiliksan markoiksi niin eipä ole juurikaan noussut. Missä muussa menestyvässä firmassa työntekijän palkka on samalla tasolla kuin reilut 10v sitten?

1/5  
26.1.2014

Kone on moderni tyyppiesimerkki liian kiiltäväkilpisestä mätäpaiseesta jolle on noussut keltainen neste päähän erittäin pahasti. Kone ei välitä tippaakaan omasta henkilöstöstään, vaan pyrkii ajamaan sen loppuun kaikin mahdollisin keinoin. Työuupumus pahenee koko ajan ja firma ei edes yritä tehdä mitään asian korjaamiseksi. Koko touhu perustuu sairaalloiselle ahneudelle joka on räjähtynyt konkreettisesti käsiin erilaisina arkipäivän naurettavina lieveilmiöinä. Edes työntekijöiden perus hyvinvoinnilla ei ole rahaan verrattuna mitään merkitystä, vaikka muuta yritetään väittää. Merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, että ahneuden sokaisema ylin johto saa bonuksensa vuodesta toiseen aina vain suurempina

1/5  
26.1.2014

Melkoisen sekavasti toimiva yritys. Johtamisessa täytetään annetut "määräykset" ja tehdään täysin hyödyttömät kehityskeskustelut ja kyselyt vuosittain. Valitettavasti muuta ei tehdäkään. HR palvelut aivan kauheat, samoin johto joka on täysin sokea perustason työntekijöiden ongelmille. Organisaatio niin sekainen etteivät edes talon ihmiset tiedä mitä tehdään missäkin. Muutos on jatkuvaa, ja samat kehitystoimet tehdään vuosittain, uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Urakehitys joo-joo miehille ja poliittisesti korrekteille ainoastaan. Muutama hyvä johtaja raahaa hommia eteenpäin, hyvin usean täsin tasottoman johtajan patsastellessaan pallillaan täysin turhana raporttien pyytäjänä ja yleisenä jarruna.

1/5  
26.1.2014

Palkat pärstäkertoimen mukaan. Se mitä osaat on täysin toissijaista, tärkeintä on vain ja ainoastaan se että tunnet oikeat ihmiset ja olet hyvissä väleissä niiden kanssa. 1000€/kk vähemmän tienaava henkilö joutuu tekemään kolme kertaa enemmän töitä, kuin netissä surffaileva kollega. Esimiehet täysin kyvyttömiä jakamaan työkuormaa tasaisesti. Ahkeruus palkitaan nostamalla henkilökohtaista vaatimustasoa. Ei ihme, että kaikki taantuvat ja henkilöstö on erittäin turhautunutta ja heikolla motivaatiolla.

1/5  
26.1.2014

HR ajaa vain firman etua. Palkat laahaavat alamaissa. Itse olen keski-ikäinen todella monipuolisen kokemuksen omaava DI ja palkkani vain 3800 e/kk. Työkokemusta kaiken kaikkiaan yli 20 vuotta. TEK:n tekemän tutkimuksen mukaan vakituisessa työsuhteessa olevan diplomi-insinöörin keskipalkka oli vuoden 2013 lokakuussa 5 200 euroa ja mediaanipalkka 4 692 euroa kuukaudessa. Selvästikään Kone ei arvosta meitä insinöörejä, jotka olemme kuitenkin firman teknologisten saavutusten takana ja työllämme olemme luoneet sen Koneen jollainen se nykyään on. Tuskin keskitasoa heikommat insinöörit pystyisivät kehittämään tuotteita, jotka ainakin Koneen omien sanojen mukaan ovat "edelläkävijöitä". Omienkin havaintojen mukaan täällä on todella pätevää porukkaa töissä, mutta en edusta yksin palkkatasollani ammattikuntaani. Koneen palkat ovat surkeita ja vuosi vuodelta jäämme yhä enemmän ja enemmän jälkeen muista. Muuten Kone on kohtuullisen hyvä ja vakaa työpaikka, mutta palkan vuoksi en voi suositella.

4/5  
5.1.2014

Lähes 20v. kokemuksella: firma antaa paljon vapautta ja vastuuta. Ihan niin paljon kuin on valmis itsellelleen pyytämään ja ottamaan. Vuosibudjetointi on kuitenkin melko tahmea prosessi ja omaa energiaa joutuu laittamaan kohtuuttoman paljon sisäiseen markkinointiin, jotta saa kehityshankkeelle tarvitsemansa budjetin. Myös jotkin HR käytännöt, esim. vuosittainen ihmisten arviointi ovat syvältä. Mutta niinhän se on kaikissa tämänkokoisissa firmoissa.
Riippuu paljon lähimmistä esimiehistä kuinka paljon tukea saa esim. jos työmäärä tai stressitaso meinaa mennä epäterveellisen puolelle. Itse olen päässyt etenemään uralla ihan kohtuullisesti, vaikkakin pari kertaa olen mielestäni joutunut sivuutetuksi väärin perustein (politiikkaa). Palkkaus on mielestäni keskitasoa. Palkankorotuksissa todellakin tiukka linja.
Mutta en silti ole tyytymätön. Juuri vapaus, vastuu ja mielenkiintoioset hommat motivoivat ja siksi olenkin pyysnyt firmassa näin kauan.

1/5  
12.11.2013

Huono palkanmaksaja, varmaan ainoa firma, joka pystyy laskemaan työntekijöidensä palkkoja pelkän naaman perusteella ja ilman työtehtävien muutoksia. Johto kerää palkkiot, mutta työntekijä ei saa mitään korotuksia vaikka yritys tekee voittoa kokoajan.

1/5  
6.10.2013

turhautuminen ja huono motivaatio todella yleistä. huonot palkat ja pienikin korotus mahdoton saada vaika tekee työt kuinka hyvin

1/5  
6.10.2013

hyvä tulos revitään väkisin työuupumuksen reunalla olevien insinöörien selkänahasta

1/5  
8.9.2013

Uuvuttaa työntekijät eikä maksa kunnollista korvausta

1/5  
11.7.2013

Kitsas plkanmaksaja ja yrittää kyllä kaiken repiä työntekijöiden ja toimihenkilöiden selkänahasta

Etusivu > Työnantajat > KONE Oyj

Palkat ammateittain