Fortum


Fortum työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
1 / 5

Onko työnantajasi Fortum? Arvostele Fortum työnantajana

3 arvostelua

1/5  
21.6.2020

Kenenkään IT/ICT henkilön ei kannata hakeutua Fortumille töihin. Uusi Intialainen IT pomo tuhosi koko perinteisen ja hyvin toimineen IT yhteisön toimattomaksi organisaatioksi. Samaan aikaan ulkoistetaan IT ammattilaisia intialaiselle firmalle (yllätys). Ensimmäiset syksyllä 2020 ja sama tulee jatkumaan vielä usean sadan ihmisen osalta. Taito ja tietämys myydään halvalla pois. Fortum on huono työnantaja kalliin sähkön lisäksi. Ei voi ulkoistettuna suositella kenellekään työpaikkana eikä Fortumin likaista saastuttavaa Uniper sähköä myöskään.

1/5  
10.5.2017

Fortum antoi kenkää yli 20 vuoden palveluksen jälkeen kun yksikön uusi "ruotsalaisjohto" tarvitsi jostain säästöjä bonuksilleen. Työt eivät vähentyneet vaan omani jaettiin muille. Pari viikkoa sen jälkeen hakivat samaan duuniin uutta porukkaa ulkopuolelta. Jos haluat ahdistavia iltoja, ääretöntä kiirettä ja pitkiä päiviä ilman korvauksia niin Fortum on oikea osoite. Täytyy muuten sen verran todeta että HRn edustajan mielestä on ihan normaalia että ylempi toimihenkilö tekee ilmaiseksi illat ja viikonloput .... kun kysyin ylityökorvausten perään. Keskijohto keskittyy ylempien nuolemiseen ja suurimmalla osalla esimiehistä ei ole alkeellisintakaan käsitystä työsuhteeseen kuuluvista asioista.

1/5  
1.5.2017

Vaikka Fortumista ei ole YT uutisia mediassa ollutkaan irtsanomisia siellä on ollut jakuvasti. Säästötoimet on toteutettu pitkälti yksikkötasolla mikä johti siihen että viime vuosien aikana on ollut jatkuvia irtisanomisia yksiköittäin ja tiimeittäin ja aina alle 10 henkilöä että päästään ihmisistä eroon alle 2 viikossa. Tyypillistä on että irtisanottavista suurin osa on lähempänä 60 vuotta. Ikäsyrjintä on arkipäiväistä. Ammattiliittoon kannattaa kuulua koska moni irtisanomisista on laittomia. Samaan tehtävään saatetaan hakea ulkopuolelta työntekijää vaikka pari viikkoa aikaisemmin henkilö irtisanottiin tehtävästä. Lakia ei haluta noudattaa. Kiire on kamala. Ihmisiä vähennetään ja työmäärä on täysin ylimitoitettu normaaliin 7.5 tuntiin. Ihmiset tekee valtavan määrän ilmaista duunia kun esimiehet ei halua maksaa ylityökorvauksia. Fortumin HR on keskittynyt siihen miten pompottaa työntekijöitä. Luottamusmiehet saavat järjestäen kenkää kun edustuskausi on ohi. Esimiehet ovat munattomia. Jos haluaa työskennellä ahdistavassa, kiireisessä ja poistyöntävässä paikassa niin Fortum on oikea valinta. Jotain positiivista? Työkaverit ovat yleensä mukavia ja palkka tulee ajallaan.

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > Fortum > Arvostelut

Palkat ammateittain