KONE Oyj


KONE Oyj työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
1 / 5

Onko työnantajasi KONE Oyj? Arvostele KONE Oyj työnantajana

69 arvostelua

1/5  
6.3.2024

Jatkuvasti yt-neuvotteluja joissa osaavaa henkilöstöä potkitaan pois.
Projekteja epäonnistuu mm Kalasatama kun osaavaa henkilöstöä ei enää ole.
Tutkitustikin huono palkanmaksaja isojen työnantajien sarjassa.

Oman ja ehkä erilaisen mielipiteen omaava työntekijä on aina automaattisesti hankala ja muutosvastarintainen vaikka tarkoitus on kehittää työyhteisöä.
Tämän takia ihmiset pelkää eivätkä halua kertoa ideoistaan.
Kiusaamista ja häirintää tapahtuu 2024 ja siihen ei puututa vaikka ilmoittaa.

1/5  
2.2.2023

Täällä moni osunut naulan kantaan minkälainen firma on kyseessä.

Palkat on pohjassa, kukaan ei ota vastuuta mistään, syytellään toisia ja johto on aina oikessa. Jos olet erimieltä niin se on ura siinä.

Firma tekee voittoa vuodesta toiseen mutta yt-neuvottelut tulevat jokainen vuosi. Samalla ylin johto miettii miten KONE on kaikkein kallein firma asiakkaille ja luodaan uusia strategioita joita kukaan ei ota tosissaan.

Johtoporras nostelee omia palkkojaan, tähän päälle piilossa erikseen bonarit ja osakkeet.
Ulkoistetut hommat tehdään aivan ala-arvoisesti halvimman tarjoajan perusteella Intiassa jolloin hommassa ei pala muuta kuin aikaa ja rahaa mutta mitään ei saada aikaiseksi.
Sitten pitää palkata älyttömän kalliita konsultteja jotka kyllä osaavat homman mutta päiväpalkka vastaa kuukausipalkkaa.
Että mitä siinäkin sitten voitettiin kun joutuu enemmän maksamaan ulkopuolisille kuin jos olisi vain pidetty osaaja firmassa alunperin.

Firmalla hyvin lyhytkatseinen näkymä tulevaisuuteen ja viimeinenkin pisara puristetaan sinusta. Jatkuva palkaton ylityö on de-facto. Vaikka painat 3 tyypin työt niin kyllä ne yt-neuvottelut sinun hommat tulee viemään.
Täällä ei ajeta muita kuin johdon ja osakkeiden omistajien etuja. Köyhät kyykkyyn.

1/5  
12.7.2022

Aiemmista palautteista inspiroituneena haluan tuoda esiin oman todellisen kokemukseni, sillä olin useamman vuoden ajan KONE.ella työssä ja sinä aikana minua kiusasi useampi eri esimies. En saanut tilanteeseeni mitään apua lukuisista yrityksistäni huolimatta.

Yhtiön toiminta vaikuttaa suunnitellulta ja tietoiselta, koska kiusaamista ja häirintää tapahtuu selvästi läpi koko organisaation läpi kaikkien johto portaiden.
Ylempi johto ja HR osallistuu kiusaamiseen siten että he katsovat kiusaamista läpi sormien, eli he eivät ryhdy toimenpiteiisiin vaikka he tietävät että epäasiallista kohtelua tapahtuu kyllä.

Kestin törkeää kohtelua vuosia ja kunnes sairastuin ja toin sen esille niin jouduin useita kertoja äärettömän epämiellyttävään keskusteluun jossa minua usean henkilön voimin painostettiin ja vihjattiin suoraan että minun pitäisi itse irtisanoutua mahdollisimman pian.

Kun asiaani sitten oli käyty läpi niin kukaan ei kysynyt minulta yhtään kertaa että onko kiusaaminen minun mielestä ratkaistu asiallisella tavalla ja oikeasti loppuun käsitelty.
No ei ollut mitään ratkaistu enkä minä kokenut oloani enää turvalliseksi työpaikalla

Kokemukseni mukaan Koneella häirintä kiusaaminen selvittely on sitä että sitä kiusattua ihmistä aletaan potkimaan päähän ja painostamaan yhä vain pahemmin ja enemmän.

Se mistä loukkaannuin kaikkein syvimmin on se että tein kaikki asiat tarkasti yhtiön omien ohjeiden mukaan, niin silti tilanne pahentui nopeasti ja kukaan ei edes yrittänyt auttaa minua toisinsanoen kiusaamisen annettiin jatkua.
Yhtiö hyökkää paljon pahemmin jo valmiiksi maahan potkitun työntekijänsä kimppuun kun tämä on avannut suunsa kiusaamis kokemuksesta Ei mikään ihme että kukaan ei uskalla puhuua kiusaamisesta yhtään mitään.

Hissifirma valehtelee silmät kirkkaina työntekijöilleen että kiusaamis asiat mukamas hoidettaisiin loppuun asiallisella tavalla.

Hoitaminen on todellisuudessa sitä , että ne esiin tulleet asiat vaikka on todistus aineistoa lakaistaan maton alle ja asian puheeksi ottajat yritetään poistaa väkisin työyhteisöstä nopeasti. Kiusaajat saa jatkaa toimintaansa vapaasti

En olisi missään tapauksessa solminut työsupimusta Koneen kanssa jos olisin tiennyt etukäteen että siellä kohdellaan työntekijöitä näin.
Kone uran aikana ja jälkeen olen ollut pitkällä sairaslomalla ja joutunut käymään yli vuoden terapiassa ja pystyn tekemään vain osa päiväisesti töitä nyt.

Samalta alalta on vaikeaa saada töitä, luulen että tämä johtuu maineeni mustamaalaamisesta jos potentiaalinen työpaikkani haluaa olla koneeseen yhteydessä.
Käytännössä siis KONE pyrkii pilaamaan kiusatun ihmisen koko työuran ja vaikeuttaa tulevaisuuden uuden työn saamista.

Kaikki tämä on koneella koetun kiusaamisen jälkeen jota työnantaaja tietoisesti ja tahallisesti pahensi.

yt t pyörii sen takia että kiusatut ihmiset voi potkia mäkeen heille ei edes tarjota avoimia sisäisiä tehtäviä

Kiusaamis kokemus näkyy vieläkin itsellä suurina vaikeuksina luottaa pomoihin missään työpaikassa, keskittymis kyky on olematon, lähimuisti on tosi huono ja on todella vaikeaa oppia uusia asioita eli uusia töitä olin näissä ennen paljon parempi.
Tulee myös paniikkikohtauksia joita ei ennen kiusaamista ollut ollenkaan.

Yleisessä tiedossa on että Koneen sisäisten kyselyiden mukaan puolet työntekijöistä on kokenut tai nähnyt kiusaamista työpaikallaan.

Haluan varoittaa kaikkia että jos se osuu omalle kohdalle niin seuraaukset voi olla todella kamalia kuten oli itsellä.

Tutut ja tuntemattomat ymmärtäkää että kiusaaminen on koneella paha ongelma ja yhtiössä ei näy mitään aitoja toimenpiteitä millä asia haluttaisiin korjata on jokaisen kiusatun velvollisuus kertoa nämä asiat eteenpäin ettei sinne mene joku taas pilaamaan terveyttään ja uraansa.

1/5  
14.6.2022

kone on samaa kategoriaa kuin hesburger, espresso house ja musti&mirri

roskatyöpaikka joka katsoo läpi sormien epäasiallista kohtelua & häirintää ja muutenkin omia työntekijöitä kohdellaan törkeästi

johdon ahneus ja piittaamattomuus omia työntekijöitä kohtaan on jotain aivan käsittämätöntä

1/5  
14.6.2022

kone on samaa kategoriaa kuin hesburger, espresso house ja musti&mirri

roskatyöpaikka joka katsoo läpi sormien epäasiallista kohtelua & häirintää ja muutenkin omia työntekijöitä kohdellaan törkeästi

johdon ahneus ja piittaamattomuus omia työntekijöitä kohtaan on jotain aivan käsittämätöntä

1/5  
22.5.2022

Muutama vuosi Hyvinkään hissitehtaalla SOF Industrial yksikössä, irtisanouduin itse ja päätös oli varsin helppo näistä syistä :
Jatkuvat työn laatua heikentävät muutokset.
Vuosi vuodelta niukkenevat resurssit.
Kyynistynyt työilmapiiri.
Täysi luottamuksen puute työntekijöihin.
Nöyryyttävä saneluun perustuva johtamistapa.
KONE on yksinkertaisesti todella huono työpaikka, tilanne erityisen paha nimenomaan Hyvinkäällä.

1/5  
11.5.2022

TUNNETTU HÄIRINNÄSTÄ JA EPÄASIALLISESTA KOHTELUSTA

1/5  
9.5.2022

Roskatyöpaikka joka ei välitä omista työntekijöitään yhtään

1/5  
24.4.2022

Havaintoja pitkältä työuralta KONE:ella joita ei vain voi enää pitää sisällä koska mikään ei auta ja ongelmat pahentuneet viime aikoina niin paljon KONEella on kaksi erittäin vakavaa ongelmaa
* huono työilmapiiri
* epäasiallinen kohtelu / työpaikkakiusaaminen on yleistä

Vakavan tilanteesta tekee se, että kumpaankaan asiaan ei puututa vaikka ne ovat olleet työnantajan tiedossa jo usean vuoden ajan.

Useat eri henkilöt ja työntekijöiden edustajat olleet yhteydessä työnantajaan näistä, mitään ei koskaan tapahdu. Siitä ei aiheudu mitään muuta kuin se että asian puheeksi ottajaa aletaan painostamaan ja savustamaan ja aiheutetaan tahallaan monenlaisia hankaluuksia töissä. Itseltäni alettiin ottamaan työtehtäviä pois kun sanoin ääneen että meidän työilmapiirissä olisi aika paljon parannettavaa.
Sen sijaan mitään toimenpiteitä ei ole nähty eikä ole näkyvissä työnantajan puolelta asioiden parantamiseksi
Näiden asioiden hoitamatta jättäminen aiheuttaa äärimmäistä turhautuneisuutta koko työyhteisössä, joka lamaannuttaa koko sen työyhteisön toiminnan.

Olosuhteet työpaikalla on helvetilliset ja nämä ongelmat näkyy selvästi
- työntekijöiden suurena vaihtuvuutena
- passiivisuutena ja haluttomuutena tehdä mitään
- puhumattomuutena, ei uskalleta sanoa mitään kun siitä kuitenkin rangaistaan
- heikkona motivaationa
- päivittäisinä riitatilanteina työpaikalla

Työnantaja uskoo että kaikki tilanteet ratkeaa aina työntekijöitä vaihtamalla, tämä ei oikeasti auta yhtään mitään , koska aivan samalla tavalla niiden tilalle otettuja uusia työntekijöitä kiusataan , kohdellaan huonosti ja työnantaja luo sen huonon työilmapiirin heillekin

KONE on täysin epäluotettava työnantaja ja sen edustajat valehtelee henkilöstölleen jatkuvasti esim infotilaisuuksissa , että kiusaamista ei ole , tai jos on niin ne hoidetaan - kumpikaan ei pidä piakkaansa.

On käsittämätöntä että yhtiön suomalainen suuromistaja ei reagoi mitenkään , vaikka kyseessä on varmuudella todettu ja pitkäaikainen vakava ongelma työyhteisössä

Usko ja luottamus on mennyt täysin siihen että KONE:ella olisi mitään halua ja yritystä saada ilmapiiri ja kiusaamis asioita kuntoon.

2/5  
21.3.2022

Työskentelin monta vuotta löysässä hirressä vuokrafirman kautta tuotekehitysyksikössä. Vastaavia alihankkijoita on lukuisia ja aniharva palkataan sisälle talon kirjoille edes vuosien ketjuttamisen jälkeen. Vuokrafirmalaiset ovat koneella pohjasakkaa, vaikka tekevät pienellä palkalla, niska limassa suurimman osan työstä oikeiden työntekijöiden kääriessä bonukset vuosittain. Viimeisenä parina vuotena kuitenkin myös talon oman väen kohtelu on ollut karmeaa katsottavaa ja ei käy enää kateeksi. Ainut plussa mukavista työkavereista.

3/5  
10.2.2022

Ihan OK työpaikkana toimihenkilölle,mutta parempiakin löytyy joissa ei pätkä sopparia ja huonoa liksaa.
Julkikuva parempi kuin todellisuus.
Paljon mukavia työkavereita,tosin pelon ilmapiiri tekee sen,että ajatuksia ja ideoita ei uskalleta sanoa ääneen.
Isoja parannuksia johtamiseen,niin voisi ehkä olla tosi hyvä työpaikka.

1/5  
10.2.2022

Koneella töissä ja kyllä koko homma on yhtä sontaa
en tiiä kuuluuko oikeeseen paikkaan mutta hissitehdas hyvinkää
Kaikkein pahinta on huono lähijohtaminen on ollut ennen ja on vielä nytkin
Lähtökohta on se että uusi tyyppi ei saa tehtäviinsä mitään kunnollista perehdytystä kellään ei oo aikaa ja vastuuta pallotellaan muualle sanotaan että ei tiedetä ja ei osata kun pitäis auttaa uutta tyyppiä.
Sitten se uus tyyppi lytätään kun se yrittää tehdä jotain puutteellisesta koulutuksella hän ei tiedä miten hommia pitäisi painaa.
Se vuokra tyyppi lähtee pois ja otetaan taas uusi tilalle sama rumba alkaa alusta mitään ei oteta opiksi huonoista toiminta tavoista
Esihenkilöltä saa kuunnella kettuilua ihan koko ajan jostain tuulesta keksityistäa asioista
Kysyn pomo että miten sen mielestä käytän työaikaa ja mitä teen millonkin se ei osaa sanoa siihen yhtään mitää.
Pomo ei siis ole tehtäviensä tasalla ollenkaan mutta silti hän tietää parhaiten että miten pitää kritisoida jokaista pientäkin tehtyä asiaa kaikki on aina väärin tehty. Turhauttaa yrittää painaa hommia ku aina sataa kuraa niskaan
Mitään hyvää palautetta ei saa koskaan se on ihmetyttänyt jo pitkään ihan kun olisi jossain yläpuolella tasolla sovittu että haukkukaa ihmiset mutta älkää vain kehuko koskaan
Pomo tehtäviin valitaan jatkuvasti aivan kyvyttömiä tyyppejä joilla ei oo mitään halua tai kykyä tulla toimeen ihmisten kanssa. Joku suorittaja saa ylennyksen pomo virkaan vaikka se ei sovi siihen ollenkaan sitten myrkyttää tiimin ilmapiiri ja ihmisiä alkaa lähtemään.
En ihmettele miksi osaajien lähtö on viimeaikana ollut niin suurta ja vaikuttaa kiihtyvän
Lähtevät tyypit ei haluu jättää surkeaa työpaikkaa vaan ne jättää surkean lähipomon ja myrkylliset työilmapiirin taakse
Koneella liikaa ex nokialaisia jotka toi kaikki huonot asiat tullessaan
Katsokaa mitä kävi matkapuhelin liiketoiminnalle
Ilmapiiri kysely on ihan naurettava isoja asioita tulee esiin mutta työnantaja ei halua tehdä niille yhtään mitään sen takia moni jättää vastaamatta
Mennyt kokonaan usko ja luottamus koneesee
n ja siihen että olisi mitään halua kehittää umpi surkeaa lähijohtamista.
Jokainen voi mennä itse kokeilemaan jos ihmettelee miksi firmasta liikkuu niin paljon negatiivinen palaute monessa paikassa

1/5  
9.2.2022

pari ihan hyvää työkaveria
kiusaamista tapahtuu liian paljon mut ketään ei kiinnosta
työ kulttuuri aivan kamala
surkea työpaikka en ikinä vinkkisi kaverille

4/5  
30.1.2022

Työskentelin Koneen palveluksessa insinöörinä määräaikaisessa työsuhteessa noin kaksi vuotta (päättyi viime vuoden lopulla). Epäröin hieman ottaa työtä vastaan, koska olin lukenut negatiivisia arvioita. Onneksi kuitenkin luotin enemmän omaan intuitiooni kuin nettikirjoitteluun. Omalla kohdallani Kone on ollut parhaita työpaikkojani, ja vertailukohtaa todella löytyy. Koko sen ajan, kun olen Koneen meininkiä seurannut, on tänne ilmestynyt kuukausittain 1-2 huonoa arviota, joissa toistuvat samat teemat. Myös kirjoitustyyli on tullut tutuksi. Voitte itse päätellä. Olen itse ollut lukuisia kertoja todistamassa, että näihin asioihin - joita joku levittelee anonyymisti myös työpaikalla - on korkealla tasolla yritetty suhtautua vakavasti ja ohjata oikeita kanavia pitkin, jotta asianosaisia voitaisiin auttaa. Puheet vuokratyöntekijöiden määrästä ja sopimusten ketjuttamisesta ovat totta. Työtä voi olla enemmän kuin ehtii päivän aikana tehdä, kyllä. En myöskään kiistä, etteikö Koneella voisi olla myös vaikeita esihenkilöitä (minulla ei ole kokemusta). Haluan kuitenkin rohkaista kaikkia kiinnostuneita omakohtaisesti ottamaan selvää, sopiiko Kone sinulle millaiseen tiimiin olisit tulossa, ja sopivatko kyseisen tiimin johtamis- ja toimintatavat sinulle. Kone on todella iso firma. Minä en aio tänne spämmiä enempää, joten en vastaa mahdollisista jatkokommenteista.

1/5  
29.1.2022

Kone kokemusta työskentelystä ensin Keilaniemen ja sen jälkeen Hyvinkään yksikössä.
Missään muussa työpaikassa en ole pelännyt niin paljon kuin Koneella, erityisesti kahdenvälisiä keskusteluja esimiehen kanssa, jotka koin painostavina, agressiivisina ja uhkaavina.
Missään muussa työpaikassa ei oma ammatillinen itseluottamus ole ollut niin pohjamudissa kuin Koneella, johtuen pitkään jatkuneesta ja aiheettomasta työsuorituksen kritisoimisesta (minulle ei koskaan kerrottu syytä) ja epäselvästä toimenkuvasta.
Lopulta kuka tahansa työntekijä murtuu, lannistuu ja masentuu, joka jostain kummasta syystä tuntuu olevan tämän työpaikan/esimiehistön tärkein tavoite.

Lopulta oma tiimi hajosi kokonaan, koska kollegat irtisanoutuivat peräjälkeen, kertoo havainnollisesti kuinka pahassa kriisissä yhtiön johtaminen on kun samaan aikaan valitetaan osaajapulasta.

Yhtiössä puhutaan paljon arvoista, joka on työyhteisössä käytännössä yleinen vitsi, joka vain syö johdon jo ennestään heikkoa uskottavuutta. Arvot kuulostaa hienolta mutta harva ymmärtää mitä ne oikeasti tarkoittaa. Aivan ensimmäisenä työnantajan omat edustajat kaikilla tasoilla näyttää mallia kuinka niitä arvoja EI noudateta käytännössä.

Useita työkavereita viime aikoina itse irtisanoutunut huonon johtamisen, huonon kohtelun ja epärealistisen työtaakan takia.
Oman kokemusten ja useiden työkaverien mielipiteiden mukaan Kone on kaikkein huonomaineisin työnantaja kaikista suomalaisista isoista pörssiyhtiöistä. Onneksi hyville tekijöille löytyy aina muita vaihtoehtoja.

1/5  
25.1.2022

Taas on se aika vuodesta kun on KONE ella kehityskeskustelut. Osa joutuu osallistumaan, mutta ei kaikki. Pitää taas pelätä etukäteen että mistäköhän tällä kertaa suoritustani kritisoidaan voimakkaasti ja että kuinka riittämätön olen, vaikka parhaani yritän. Missään muussa työpaikassa ei nämä keskustelut ole niin vastenmielisiä ja painostavia kuin KONE ella. Tuntuu usein siltä kun omat työntekijät haluttaisiin tahallaan lannistaa ja passivoida. Vaikea ymmärtää mitä näillä keskusteluilla haetaan kun pomo ei koskaan puhu mistään suoraan. Jos halutaan myrkyttää työpaikan ilmapiiri ja tuhota viimeisetkin motivaation rippeet niin se kyllä onnistuu juuri tällä tavalla.

1/5  
8.1.2022

At Hyvinkaa company culture seems to be actively damaged by local HR and top management.
Working conditions are intolerable for both factory and office personnel, people are very tired and nobody cares.
Several and major long term issues with bad leadership and management of collaboration, no one is taking responsibility for it.

They treat employees unequally. You are treated badly if you tell your own opinion, even bullying do occur.

They dont give credit or any positive feedback when you need it.
Work well done is not recognized, even the slightest positive feedback motivates but it is ignored at KONE.

They micromanage everything, by addressing even the smallest details, it’s giving message to employees that they do not trust you and your professionalism. Everything needs to be disputed and double checked, which causes constant problems with deadlines and overall quality.

Outsourcing almost all operations for cost-saving reasons, also poor health care. outsourcing one department at a time does not increase employee cohesion and commitment. On the contrary, it causes uncertainty and stress among all employees about the continuity of employment. Why work more and learn new things when you know you are going to get fired soon any way.

2/5  
6.1.2022

Kolme vuotta KONE ella.
Muutamia hyviä työkavereita joista sain uusia ystäviä.
Suuria vaikeuksia työpaikan heikon ilmapiirin ja erityisesti surkean johtamisen suhteen.
Oma työtehtävä oli koulutettava Intiaan jonka jälkeen tuli yt neuvotteluissa potkut.
Vaikuttaa vahvasti siltä, että kaikilla työnimikkeillä on sama edessä ennemmin tai myöhemmin.
Ei jatkoon

1/5  
18.11.2021

Olen työskennellyt tässä firmassa yli 10v. ja hommat menevät aivan väärään suuntaa. Koneen arvot ovat sanahelinää kun kyse työntekijästä. HR,johtajat,esimiehet kaikki yhtä ja samaa. Kiusaamista,henkistä alistamista kaikkien etujen jatkuvaa alentamista:tvr,hekot työnarvostus ym asiat.Työterveyshuolto,luottamusmiehet ja työsuojeluhenkilöt ajetaan kohta loppuun kun työntekijät eivät enään jaksa ja asiat viedään heille.Heillä ei ole mitään mahdollisuuksia ratkoa asioita ja näin ollen väsyvät itsekkin.Työtä tehdään joissain paikoissa alimiehityksellä ja poltetaan näin ollen työntekijät sielläkin loppuun,työilmapiiri on kamala tehtaan monissa paikoissa.
En suositele kenellekkään tätä firmaa. Portin takana ei ole enään tulojoita.

1/5  
6.11.2021

Hyvinkäätä koskeva palaute sen jälkeen kun irtisanouduin itse:
Huono työilmapiiri vie paljon energiaa, joka on pois työnteosta asiakkaan hyväksi.
Viestintä ja työskentely asiakkaalle on mahdotonta, koska työaikaa kuluu liikaa sisäiseen riitelyyn.
Työtehtävistä selviytymiseen ei saa mitään tukea omalta esihenkilöltä, vaikka apua pyytää useita kertoja.
Kun on aika puhua miten on mennyt, esihenkilö haukkuu omana alaisensa kovin sanoin ja juuri niistä samoista asioista mistä on yritetty pyytää apua aikaisemmin toistuvasti. Sitten sitä alkaa pelkäämään että tekee jotain väärin, mutta kukaan ei kerro etukäteen mitä se voisi olla. Näin käytännössä ei enää uskalla tehdä töitään eikä avata suutaan mistään asiasta.
Avun huutaminen ja ideoiden esittäminen kaikuu aina kuuroille korville, kannattaa siis olla hiljaa.
Myrkyllinen työilmapiiri vaikuttaa näkyvästi kaikkien työntekijöiden hyvinvointiin, hissitehtaan tapauksessa se vaikutus on negatiivinen eli aiheuttaa laajasti pahoinvointia töissä. Tämä on aiheuttanut vakavaa vahinkoa yhteistyön toimivuudelle ja tekee sitä yhä edelleen.
Ketään ei näytä kiinnostavan osoittaa johtajuutta, ottaa vastuuta ja ryhtyä toimenpiteisiin, ikäänkuin tahallaan annetaan kestämättömän huonon tilanteen jatkua.
Jos työntekijä joutuu jäämään edes lyhyelle sairaslomalle työstä johtuvan uupumisen vuoksi, siitä syytetään automaattisesti työntekijää.
On yleistä että tämän takia menettää asemansa esim ryhmänvetäjänä, tai sitten jotain mielenkiintoisia lisävastuita otetaan väkisin ja pysyvästi pois.
Käynnistetään työkykyprosessi jossa pakotetaan keksimään kummallisia toimenpiteitä, joilla työntekijän pitää parantaa omaa toimintaansa, käytännössä syyllistetään työntekijää sairastumisesta.
Huonoa johtamista, liiallista työkuormaa ja helvetillisiä olosuhteita töissä ei koskaan nähdä kehityskohteina, vaikka juuri nämä on niitä suurimpia kipukohtia jotka nakertaa työntekijän työkyvyn ja terveyden pois pala kerrallaan luottamuksen tuhoutumisesta puhumattakaan.
Kone on työpaikka joka tuhoaa ihmisen terveyden, motivaation ja ammatillisen itseluottamuksen ja ajaa koko minuuden pahaan kriisiin aiheuttaen avioeroja, sairastumista ja syrjäytymistä.
Hyvinvointi ja elämän ilo palautuu vasta kun pääsee pois ja löytää muita työpaikkoja joissa johtaminen ja ilmapiiri on huomattavasti paremmassa kunnossa.
Kuuden vuoden kokemuksella en voi suositella työpaikaksi kenellekään.

1/5  
29.10.2021

Ei voi suositella työpaikkana, ei arvostusta tekijöitä kohtaan. Jos tulee ns.hermoloma otetaan esim.tiiminvetäjä tehtävä pois kun et kerran pystynyt hoitamaan tätäkään kommentilla. Työnantaja on saavuttanut tavoitteensa saada henkilökunta kiukuttelemaan keskenään ja jatkuva kiusaaminen, jotta joku hermostuisi. On aivan turha viedä asioita eteenpäin, ei kukaan kuuntele, työnjohto on asemassa ja paikassa missä ei tarvitse nähdä tekijöitä ollenkaan. Katso sähköpostista on vastaus. Merkillisintä on asiassa se, ettei yhtiön ylin johto ole kiinnostunut edes mitä tehtaalla tapahtuu.

1/5  
11.10.2021

Liian vähän tekeviä käsiä ja valtava työkuorma jaetaan vain yhä pienenevälle porukalle.
Mikromanageerausta ja pikkupomojen huutamista työpaikalla, itket yksin stressiä ja ahdistusta, keneltäkään et saa mitään apua.
Työpaikalla on esiintynyt epäasiallista kohtelua, sellaista on turha tuoda esiin kun mikään ei muutu kuitenkaan Tämä on jo yleisesti tiedossa oleva fakta ja sen takia kukaan ei enää luota työnantajaan.
Pelon ja epävarmuuden ilmapiiri on vallitseva.
Kaikki toiminta perustuu työntekijöiden painostamiseen, kiristämiseen ja uhkailuun. Mikään ei koskaan riitä, juuri sen takia ihmiset lannistuu, masentuu ja vaihtaa työpaikkaa tai menettää työkyvyn , JOS , ei sitä ennen saa potkuja loputtomassa yt-neuvottelujen myllyssä.
Ylitöitä edellytetään koko ajan mutta niistä ei haluta maksaa mitään. Normi tunneilla saa kuulla pelkkää haukkumista vaikka kaikkensa tekee ja parhaansa yrittää. On helppo lakata yrittämästä kun tietää jo etukäteen että se ei riitä kuitenkaan.
Jos kyselet tessin mukaisten oikeuksiensa perään, saat hankalan maineen. Jos ottaa esiin epäasiallista kohtelua saat hankalan maineen. Jos sanoo oman mielipiteen saa hankalan maineen. Alihankkijoita uhkaillaan jatkuvasti töiden loppumisella vaikka töitä on paljon enemmän kuin ehtii tekemään.
hissifirma on läpeensä mätä.

2/5  
17.9.2021

Kolme vuotta KONE Oyj palveluksessa ja mielestäni surkein työpaikkani koko 30 vuotta kestäneen urani aikana. Hyvät puolet olivat OK palkka, fakta ettei johdettu pelolla ja töihin pääsy metrolla. Siihen ne hyvät puolet sitten loppuivatkin. Vei yhden vuoden tajuta mistä on kyse. Firmaan on pesiytynyt paljon henkilöitä tunnetusta matkapuhelimia tuottaneesta firmasta jotka toivat myös kaikki huonot asiat mukanaan.

Jos tykkää tehdä töitä maailman raskaimmalla projektinhallinnalla kaikkien Intialaisten IT-jättien kanssa niin tämä on paikka juuri sinulle. Firmassa osataan aloittaa asioita mutta ainoat jotka saadaan loppuun saakka ovat YT-neuvottelut. Jos myös pitää siitä että mutterilla ja pultilla on oma omistaja (siiloutuminen) niin on plussaa täällä.

Jos on tiedossa ”uusi strategia” se tarkoittaa YT-neuvotteluita ja sitä että tehtäväsi on Intiassa avoimena työpaikkana ennen kuin olet itse edes joutunut lähtemään ja sinun oletetaan toki myös kouluttavan tämän henkilön :) Olet ”prioriteettikandidaatti” avoimiin tehtäviin mutta itse en tunne ketään joka olisi avoimen tehtävän saanut.

Kannattaa itse mennä testaamaan jos kokee että olen väärässä )

1/5  
11.8.2021

Ei kokemusta Koneen muista paikoista mutta ainakaan hissitehtaalla työntekijöitä ja heidän osaamistaan ei arvosteta. Olet työnantajalle pelkkä numero ja kustannus, ketään ei kiinnosta sinun mielipiteet ja toiveet.
Kehityskeskustelu on aivan turha ja etukäteen käsikirjoitettu näytelmä jossa sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin.
Palkat selvästi huonommat kuin muissa vastaavissa yrityksissä, palkka ei nouse vaikka oma osaaminen kasvaa jatkuvasti.
Työterveyshuollon palvelut heikkenee koko ajan, koska yksikön johdolla on sairaalloinen vimma säästää kuluissa omien työntekijöiden hyvinvoinnin kustannuksella.
Hyvä yhteishenki viety pois jo kauan sitten . Uudet työntekijät eivät sitoudu työpaikkaan niinkuin ennen koska heitä kohdellaan huonosti.
Työsuorituksesi haukutaan automaattisesti lyttyyn, jos et halua jatkuvasti tehdä töitä omalla ajalla ilman palkkaa.
Työkalut huonoja ja vanhanaikaisia, myös vanhanaikainen jäykkä ja kömpelö johtamiskulttuuri.
Eriävän mielipiteen esittämisestä pyritään hiljentämään täysin. Kova työntekijöiden vaihtuvuus, syystä.
Muutama hyvä työkaveri, sitä lukuunottamatta ei mitään hyvää sanottavaa tästä työpaikasta.

1/5  
30.7.2021

Ylin johto ei välitä työntekijöistä.
Jatkuvia YT-neuvotteluja.
Yrityksessä huono ja sairas ilmapiiri.
Osaava henkilökunta joskaan osaamista ei arvosteta.
Huonot esimiehet. Uralla kehittymiseen ei minkäänlaisia mahdollisuuksia jos et ole pomosi todella hyvä kaveri ja aina samaa mieltä.
Omassa tiimissä tietoa ei saa edes kysymällä, koska kollegat pakotetaan kilpailemaan toisiaan vastaan.
Henkilöstö ei useinkaan tiedä työnsä tavoitetta ja tarkoitusta.
Oman arvonsa tunteva huippu asiantuntijan kannatta kiertää tällainen työnantaja kaukaa.

1/5  
29.6.2021

Hissitehtaan huonon johtamisen takia työilmapiiri on erittäin heikko. Johto ei näe työntekijöitä mahdollisuutena vaan uhkana, rasitteena ja ennenkaikkea liian suurena kustannuksena eikä työntekijöihin luoteta yhtään, miksi siis itse tai lukuisat kollegani luottaisi yhteenkään työnantajan edustajaan Tätä ei edes yritetä peitellä vaan työntekijöitä ja heidän toimintatapoja arvostellaan avoimesti, kaikki mitä teet ei riitä ja on aina väärin. Jo kauan sitten käsistä lähtenyt tehokkuuden ja kustannussäästämisen tavoittelu menee kaiken edelle eikä työhyvinvoinnista olla aidosti kiinnostuneita. Sisäiset ristiriidat kuormittaa yhteisöä ja repii tiimejä hajalle, yhteisen tekemisen suunta on hukassa kun kaikki kyhjöttää omissa poteroissaan kun tukea ei saa mistään.
Henkilöstöedut heikot ja vähäisiäkin etuja mielellään vähennettäisiin. Perehdytys heikkoa ja vaihtuvuus erittäin suurta joka viikko kävelee tehtaalla uusia tyyppejä vastaan joita kukaan ei tunne.

Kaikkia ihmisiä vastaan jotka puhuvat Koneella tapahtuvasta häirinnästä ja kiusaamisesta, aloitetaan mustamaalauskampanja.
Hissitehtaan johto tietää kiusaamisesta, mutta ei ota vastuuta eikä ryhdy mihinkään oikeisiin toimenpiteisiin kiusaamisen poistamiseksi
Koneelle tyypilliseen tapaan kaiken tyyppinen kiusaaminen on sallittua silloin, kun kiusaajana toimii työnantajan edustaja , kuten lähin esimies, johtaja, hr tai vastaava.
Kiusaamisen kohde vaihtuu aina sitä mukaa kun edellinen kiusattu onnistutaan saamaan pitkälle sairaslomalle tai savustamaan kokonaan pois yhtiöstä.
Jos terveys on sinulle kallista ja et halua elämästäsi helvettiä, ei voi todellakaan suositella hakeutumaan Koneelle töihin.

1/5  
28.6.2021

Yrityksellä on hyvät tuotteet ja kasvua onkin tullut viime vuosina hieman. Yrityksen sisällä on paljon kehittämistä esimiestyössä ja johtamisessa mikä näkyy todella isona vaihtuvuutena ja konfliktitilanteina.

Useassa yksikössä esimiehen torppaavat urakehityksen pitääkseen alaiset omassa yksikössä. Palkka lähes 1k € huonompi asiantuntija tason tehtävissä työskentelevillä, kuin hyvissä teknologiateollisuuden yrityksissä jotka arvostaa osaavaa työvoimaansa.

Todella moni työntekijä on lähtenyt ja on lähdössä muihin yrityksiin, ilmeisesti pakoon tulehtunutta tilannetta. Asioista on annettu paljon palautetta ja aihetta on työntekijöiden keskuudessa käsitelty, mutta viimeisten vuosien aikana tilanne on vain huonontunut.

Yhtiö käyttää runsaasti ns alihankkijatyövoimaa, tämä aiheuttaa runsaasti ns. 2 kerroksen väkeä -ajattelua ja altistaa helposti kiusaamiselle jota yhtiössä näkee päivittäin.

Työkaverit usein mukavia, mutta varsinkin alatasolta löytyy usein ihmisiä, jotka eivät ole halunneet esimiesasemaan ja ovat siinä taitamattomia. Vaikka yrityksen ympäristö ja muut eettiset standardit ovat korkeat, omien työntekijöiden arvostus on nolla. Työhyvinvointiin saisi panostaa aika lailla etenkin henkiseen puoleen. Rekrytoiminen hidasta ja paksu kerros byrokratiaa, sisäisissä avoimissa paikoissa syrjintä yleistä. Epäkohtiin ei uskalleta puuttua, kunhan palkka tulee. Voimakas pelkäämisen ja vaientamisen kulttuuri joka estää työhyvinvoinnin ja työilmapiirin kehittymisen.

1/5  
18.2.2021

Kone hyvinkää tehdas yrityksessä on erittäin suuri vaihtuvuus, joka hidastaa asioiden eteenpäinviemistä. Resursseja on kavennettu vuosi vuodelta ja monet työntekijät palavat loppuun.

2/5  
18.2.2021

Kone Industrial Oy Hyvinkää arvio:
Liian paljon pieniä salaisia yt-neuvotteluja, organisaatiomuutoksia, uusia systeemejä ja työkaluja jotka eivät toimi vaan hankaloittavat entisestään työskentelyä. Esim. yksikön HR on näivetetty niin pahasti että se ei enää kykene täyttämään perustehtäviään, ihmiset sairastuu ja pakenee.

Koneen arvot sanahelinää kuten kaikki johdon pitämät infotilaisuudet, ei mitään tekemistä käytännön arkitodellisuuden kanssa.

Käyttää todella paljon alihankintaa ja vuokratyövoimaa, jonka vuoksi työnantaja voi hyvin helposti potkia pellolle kaikki epäkohtia esiin tuovat työntekijät.
Henkilöstön vaihtuvuus on suurta, se ei näytä ketään kiinnostavan.
Työpaikkakiusaaminen on yleistä ja voi sanoa että talon tapa, työnantaja ei tee mitään vaikka kiusaamisesta ilmoittaa virallisesti.

Esimiestyössä vakavia puutteita. Liian moni pomo ei ole tehtäviensä tasalla ja he eivät osaa tai pysty antamaan läheskään riittävästi tukea omille alaisilleen. Tästä syntyvistä ongelmista syytetään aina ja automaattisesti työntekijöitä, vaikka he ovat pyytäneet apua ja eivät tiedä miten toimia.

Olisi potentiaalia olla hyväkin työnantaja, työ ja valmistettavat tuotteet ihan mielenkiintoisia, mutta työnantaja omalla toiminnallaan mokaa homman täysin.

0/5  
10.2.2021

Allekirjoitan kaikki alla olevat. Sama ala-arvoinen meno on tänä ja edellisenä vuonna jatkunut.

1 / 5 on koneelle liian hyvä arvosana

1/5  
27.1.2021

KONE Hyvinkää tehtaalla paljon häirintää ja henkistä väkivaltaa mikä on julkinen salaisuus jonka kaikki tietää. Sama juttu kuin sisäilman ongelmat joka aiheuttaa oireita muka salaisuus jonka kaikki tietää. Tämä työnantaja ei välitä yhtään mitään omista työntekijöistään eikä niiden terveydestä vaan kohtelee heitä kaltoin aina sama juttu. On juurtunut johtamis tapaan joten henkistä väkivaltaa pidetään normaalina. Nolla toleranssi kiusaamiselle on yleinen vitsi silti tapahtuu joka päivä. Konella on vahva pelon ilmapiiri ja pitäkää turpanne kiinni kulttuuri. Epäkohtia esiin tuovista henkilöistä pyritään pääsemään eroon ja se on aina työnantajan ratkaisu kaikkiin ristiriitoihin. Jokainen voi kuvitella millaista täällä on olla töissä kun pitää pelätä ja jatkuvasti kiusataan. Miettikää mihin haette töihin.
Ei mulla muuta.

1/5  
19.1.2021

Hyvinkäällä koritehtaalla muutama vuosi töitä takana .
työ sinänsä ihan hyvä mutta täällä on liikaa sosiaalisia ongelmia ja etenkin johtamisessa isoja ongelmia.
kiusaamista esiintyy jatkuvasti ja siihen puuttuminen on yhtä tyhjän kanssa , talon tapa kertoo itteä kokeneemmat kollegat .
vahvasti eriarvoinen kohtelu yleistä , siihenkään ei puututa kuulema normaalia sekin .
porukan vaihtuvuus suurta , alihankkijoita ja erityisesti vuokratyövoimaa potkitaan jatkuvasti pellolle .
huono maineinen työnantaja enkä ihmettele yhtään miksi .
ei voisi suositella tätä työpaikkaa kenellekään kun ihmisiä kohdellaan huonosti palkat on matalat ja työsuhteen vakautta ei ole .

1/5  
12.1.2021

Olen ollut Hyvinkäällä SOF yksikössä asiantuntijatehtävissä reilut parisen vuotta.
Syrjintä epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen esiintyy työpaikassani paljon ja työnantaja vähättelee sitä, asiasta puhuminen on kiellettyä.
Kaksi kollegaa joutunut jättämään työnsä tämän takia ja tuli itsellekin tosi paha mieli.
Mitään ei tapahdu jos kiusaamisesta ilmoittaa, etenkin jos boss häiriköi niin kyllä työnantaja sitä suojelee.
Tulee mielikuva että täällä on tuo kiusaaminen okay ja aivan sallittua kun mitään ei tapahdu.
Kiusaamisen kohteeksi joutunut saa helposti potkut etenkin jos se on adekkolainen tai muu alihankkija.
Olisi varmaan ihan ookoo työpaikka ilman tota läpi organisaation tapahtuvaa häirintää.
Aion vaihtaa työpaikkaa koska en halua itse joutua maalitauluksi.

1/5  
14.11.2020

olen koneella töissä
pelkään töissä joka päivä koska täällä on paljon kiusaamista henkistä väkivaltaa ahdistelua ja häirintää
minulla on diagnosoitu vakava masennus mutta en uskalla kertoa siitä mitään työnantajalle tai edes työpaikan lääkärille koska tiedän työkavereita jotka on joutunut ongelmiin samassa tilanteessa
en voi vaihtaa työpaikkaa henkilökohtaisista syistä
koneella näistä työpaikan epäkohdista puhuminen on jyrkästi kielletty, meidät vaiennetaan irtisanomisen uhalla
olen ollut pitkään sairaana töissä ja en tiedä mitä pitäisi tehdä
harkitsen itsemurhaa joka päivä koneen työssä pitkään jatkuneen henkisen väkivallan vuoksi

1/5  
14.10.2020

Hyvinkään sähköistys tehtaalla töissä ja vaihdan toiseen työpaikkaan heti kun löydän uuden.
Henkinen väkivalta on jokapäiväistä ja yleistä ja huonojen työolojen takia porukan vaihtuvuus on todella suurta. Lähes kaikki työntekijät on vuokratyöntekijöitä, eli orjuuttamista, niin työnantaja voi kiertää kaikki keskeisimmät työsopimus ehdot.
Työnantaja ei edes vaivaudu panostamaan ihmisten kouluttamiseen, koska on tiedossa että heitä lähtee kuitenkin paljon pois. Vakava ongelma työnantajan puolella, mutta vain henkilöstöä syytetään
Apua ei saa keneltäkään, pomon palaute on aina pelkkää negatiivista, en enää tiedä mitä pitäisi tehdä.
Tämä yritys on huonoin yritys, jonka parissa olen koskaan työskennellyt. Johtaminen on kauheaa.
Sosiaalisia ongelmia on todella paljon, niistä puhuminen on kiellettyä “pitäkää turpanne kiinni” johtamiskulttuurin vuoksi. En suosittelisi ketään työskentelemään täällä. Palkka on alan standardien alapuolella ja työmäärä on rajaton, mitään kiitosta ei saa hyvin tehdystä työstä.

1/5  
14.10.2020

Noiden 1/5 arvioiden mukainen toiminta on hyvin tyypillistä nykyään Koneella.
Voi sanoa että jokapäiväistä ja tavallista firman henkilöstöpolitiikkaa.
Esimiehet syyllistyvät asioiden vääristelyyn, otetaan aina joku työntekijöistä silmätikuksi ja häntä sorretaan niin kauan että hän lannistuu ja uupuu.
Mistään et saa apua, oma työterveyslääkäri ei usko, henkilöstön edustajat on voimattomia, liitot eivät voi paljoakaan. Parhaiten auttaa mikä tahansa ulkopuolinen taho kuten yksityinen lääkäri.
Luottamusmiehiä ei ole tarpeeksi jotta ehtisivät keskittymään asioihin. Näin toimien työntekijät uupuvat yksi toisensa jälkeen ja jäävät sairauslomalle. Uupuneen ja lopulta pois potkitun tilalle otetaan joku toinen silmätikku, loputon noidan kehä siis.
Yhtiö kehuu itseään itse rahoittamissaan tutkimuksissa ja maksetuissa väärennetyissä talouslehtien mainoksissa että kuinka hyvä ja paras työnantaja me ollaan ja kaikki haluaa koneeseen. Ei halua.
Yhtiön johdon keskeinen tehtävä on valehdella työnantajamielikuva suurelle yleisölle paremmaksi kuin mitä se todellisuudessa on.

1/5  
3.10.2020

Puhutaan paskaa joistakin henkilöistä.Vääristellään sanoja tai keksitään omasta päästä mitä mieleen tulee että saa savustettua henkilöitä ulos. Ja mennään jopa henkilökohtaisuuksiin jos mikään muu ei toimi.

1/5  
3.10.2020

Nämä 1/5 arvostelut kuvaavat KONE:tta täysin. Alaisia kohdellaan alempien pienempien esimiesten toimesta mielivaltaisesti, jos ei tarpeeksi miellytä heitä. Eivätkä työkaverit tai esimiehet puutu asiaan mitenkään vaan osa jopa yltyy joukko lynkkaukseen ja syrjintään ilman syytä. Osaavia alihankkijoita on paljon, mutta heitä aliarvostetaan eikä haluta palkata koneelle vaikka olisi useamman vuoden työsuhde ollut kyseisessä paikassa(mikä on ehkä onni onnettomuudessa). Jos koneella on vielä empatia kykyisiä ihmisiä niin älkää missään nimessä jatkako tätä sairasta työpaikka kulttuuria tukemalla tätä lastentarha touhua. Varmuudella tiedän että tälläkin hetkellä on siellä henkilöitä joita koko tiimin voimin lynkataan joka päivä ilman että kukaan kertoo kiusaamisen kohteelle mitään suoraan. Eli pidetään pelon ja hämmennyksen vallassa, ilman että voi puolustautua. Mikään työpaikka ei ole tämän sairaan kohtelun arvoinen. Jos huomaatte tälläistä niin puuttukaa asiaan

1/5  
24.9.2020

Hissifirma KONEella työpaikkakiusaaminen on erittäin suuri ongelma.
Suuren siitä tekee se, että sitä tapahtuu joka päivä normaalin työn lomassa ja läpi organisaation, eli kiusaamista katsoo päivittäin läpi kaiken tasoiset lähiesimiehet ja johtajat.
KONEella päättyy lukuisia työuria tälläkin hetkellä työpaikkakiusaamisen vuoksi, yhtiö menettää
jatkuvasti hyvää osaamista.
Usein henkilö sairastuu pahasti tämän henkisen väkivallan seurauksena, eikä enää palaudu sitä
edeltävään työkykyyn.
Hissiyhtiö liputtaa ja mainostaa muka hienoja arvojaan henkilöstölleen, nämä ovat käytännön työssä täysin merkityksettömiä. Lisäksi on hieno ohje jota pitäisi noudattaa kiusaamistapauksissa, yksikään lähiesimies tai johtaja ei sitä noudata, koska heillä on aina ison työnantajan automaattinen suoja selustassaan.
Työpahoinvointi Koneella on äärimmäisen yleistä ja murskaavaa. Tyypillisesti työntekijä
käy lääkärissä hoidattamassa näihin liittyviä vaivoja omaan laskuunsa, koska on tiedossa
että leima tulee otsaan varmasti jos työnantajan lusikka on sopassa.
KONE ja sen johtajat sallivat ja mahdollistavat valinnoillaan omien työntekijöiden äärimmäisen pahoinvoinnin, tämä on henkistä väkivaltaa ja se on työsuojelulakien vastaista.
Äärimmäisen pettynyt KONE hissifirmaan työnantajana sekä myöskin hyvin hämmentynyt
että miten hyvämaineisessa työpaikassa on edes mahdollista kohdella henkilöstöä näin törkeästi.
En suosittele työpaikkana, en ikinä koskaan voisi suositella kenellekään työpaikkana.

2/5  
4.8.2020

Joustamaton ja vanhakantainen hierarkinen organisaatio, jossa ei juuri etenemisen mahdollisuuksia. Työntekijöitä ei arvosteta ainakaan hum. aineissa, pysyvyys huonoa, ja ilmapiiri heikko.

1/5  
26.7.2020

Aikoinaan oli hyvä nykyään paljon ulkoistetaan ja pidetään Yyteet. Lisäksi käytetään nykyisin paljon vuokratyövoimaa.
Pomot puhuu paskaa selän takana minkä kerkiävät ja jos et kuulu paikalliseen hyvä veli -kerhoon niin voit olla varma siitä että sinä olet seuraavana savustuslistalla.
Jos ei pelaa golffia niin firmassa ei etene, on täysin kiinni siitä millaisissa väleissä olet pomoon että voiko edetä vai ei, se mitä osaat ja miten kohtelet kollegoita on täysin arvotonta.
Palkkataso keskimäärin selvästi alaa ja kilpailijoita alempi.
En suosittele tätä työpaikkaa kenellekkään.

1/5  
26.7.2020

Olen ollut Koneella useita vuosia rankan henkisen väkivallan ja epäasiallisen kohtelun kohteena.

Kaikkia tekemisiäni töissä katsotaan suurennuslasin läpi, se on jatkunut jo useita vuosia.

Töistäni tehdään listaa, hakemalla haetaan virheitä ja jos en tee niitä, ne keksitään tyhjästä.

Pelisäännöt minua kohtaan ovat aivan erilaiset verrattuna samaa työtä tekeviin työkavereihin.

Työterveyshuollossa ymmärrettiin tilanne, mutta he eivät pystyneet tekemään mitään.

Minua kiusaava henkilö on lähin esimies.

Ylempi esimies tukee piinaajaani ja silittää hänen päätään. Minulle sanottiin että kiusaajaa pitäää sietää, koska ”hän nyt vaan on sellainen”.

Sen olen oppinut että tämänkaltaisia asioita on turha ottaa työpaikalla sisäisesti esiin, kuten työnantaja ohjeistaa, se johtaa vain siihen että joudun entistäkin pahemmin silmätikuksi, kukaan ei minua täällä auta.

Olen ollut masennuksesta johtuen sairauslomalla useita kertoja ja saan apua vain työpaikan ulkopuoliselta lääkäriltä.

Koneella työyhteisömme ilmapiiri oli sairas, kun se sallii tällaisen käytöksen ja arvokkaan resurssin huonon kohtelun.

Mielessä on alkanut pyörimään itsetuhoisia ajatuksia päivittäin, joka johtuu tästä tavasta miten minua työpaikalla kohdellaan.

Olen täysin loppu, en enää tiedä mitä pitäisi tehdä.

1/5  
22.7.2020

Olen ollut Koneella useita vuosia rankan henkisen väkivallan ja epäasiallisen kohtelun kohteena.

Kaikkia tekemisiäni töissä katsotaan suurennuslasin läpi, se on jatkunut jo useita vuosia.

Töistäni tehdään listaa, hakemalla haetaan virheitä ja jos en tee niitä, sellaisia keksitään tyhjästä.

Työsäännöt minua kohtaan ovat aivan erilaiset verrattuna samaa työtä tekeviin työkavereihin.

Työterveyshuollossa ymmärrettiin tilanne, mutta he eivät pystyneet tekemään mitään.

Minua kiusaava henkilö on lähin esimies.

Ylempi esimies tukee piinaajaani ja silittää hänen päätään. Minulle sanottiin että kiusaajaa pitäää sietää, koska “Hän nyt vaan on sellainen”.

Sen olen oppinut että tämänkaltaisia asioita on turha ottaa työpaikalla esiin sisäisesti, kuten työnantaja ohjeistaa, se johtaa vain siihen, että joudun entistäkin pahemmin silmätikuksi, kukaan ei minua täällä auta.

Olen ollut mielenterveys syistä johtuen sairauslomalla useita kertoja ja saan apua vain työpaikan ulkopuoliselta lääkäriltä. Tästäkin minut on jo leimattu työpaikalla.

Koneella työyhteisömme ilmapiiri on sairas, kun se sallii tällaisen käytöksen ja arvokkaan resurssin huonon ja terveyden tuhoavan kohtelun.

Mielessäni on alkanut pyörimään itsetuhoisia ajatuksia päivittäin, joka johtuu tästä tavasta miten minua työpaikalla kohdellaan.

Olen täysin loppu enkä enää tiedä mitä minun pitäisi tehdä.

1/5  
24.6.2020

Kaksi vuotta KONEella riitti, olin loppu ajan Hyvinkäällä ja sitä ennen toisessa yksikössä pk-seudulla.
Yhtiön imago on täysin erilainen verrattuna todellisuuteen näin vastavalmistuneen korkeakoulutetun näkökulmasta. Yhtiön viestintä antaa törkeällä tavalla väärää tietoa julkisuuteen, että kyseessä olisi muka millään mittarilla mitattuna hyvä työpaikka, kokemuksella voin sanoa, EI OLE.

Eniten yllätti se, että pyöröovi käy todella tiuhaan tahtiin, ihmettelin aluksi miksi niin moni työkaveri lähti pois, mutta tajusin itsekin pian syyt. Hyvät lahjakkaat tyypit lähtee yhtiöstä pois kuin liukuhihnalla, ongelma on suuri ja tätä ei tietenkään Koneella minkään tasoinen johto halua tunnustaa. Osaaminen ei tartu kun ihmiset vaihtuu koko ajan. Yhtiössä on todella paljon uusia ihmisiä, iso osa heistä alihankkijoita, joilla ei ole hajuakaan mitä pitäisi tehdä, he eivät saa apua vaikka sitä kysyvät.

Yksi todella suuri ongelma on se, että saman tiimin samaa työtä tekevät pistetään väkisin kilpailemaan keskenään. Tämä johtaa siihen, että tietoa ei jaeta tiimin sisällä, vaan ne kaikkein parhaat kikkakuutoset ja oleellinen tieto pidetään itsellä, koska se on tärkein kilpailukeino vieressä olevaa kaveria vastaan, jonka suoritukseen sinua verrataan.
Luit ihan oikein, työnantaja pakottaa katsomaan työkaverin kilpailijana itseäsi vastaan, joten tietenkään häntä ei haluta auttaa, ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin kehittää omia selviytymiskonsteja ja työtapoja joilla voi peitota työkaverit, muuten tulee huutoa
Miten kukaan voi ajatella että yhteistyö voisi toimia tällaisessa ympäristössä Sairasta
Tämän kaltainen todella huono henkilöstöpolitiikka, johtaminen ja esimiestyö tuhoaa totaalisesti muuten ihan ookoo työpaikan kulttuurin, sitä on jälkikäteen hyvin vaikea korjata.

Koneella työilmapiiri on pahasti saastunut, kukaan ei uskalla tuoda tärkeimpiä kipukohtia tai parhaita ajatuksiaan esille, koska siitä aina rangaistaan kun yrittää jotain kehitettävää asiaa saada kuntoon. Sinut haukutaan vaikeana ihmisenä vaikka yrität vain ratkaista asioita että työt sujuisi paremmin. Ongelma on merkittävästi pahentunut nykyisen todella ahneen, lyhytnäköisen, kylmän, laskelmoivan, puhtaasti kiinteitä kustannuksia kyttäävän johdon aikaansaannoksena.
Huono johtaminen on jo lähtenyt nakertamaan yhtiötä, koska työntekijät pelkäävät, ne harvat jotka ehkä ei vielä pelkää, pelkää kohta kun ne tajuaa miten työkavereita viereltä häviää yllättäen savuna ilmaan.
KONEen oma henkilöstö nauraisi, jos ei itkettäisi, yhtiön johdolle, koska henkilöstön johtaminen on äärimmäisen huonoa ja lyhytnäköistä, se perustuu pikku epäkohtiin tarttumiseen vaikka parhaat tulokset saisi aikaan ihmisiä kannustamalla, ei mikrojohtamisella ja joka ikiseen pikku virheeseen puuttumalla.
Mitään ei uskalla tehdä työpäivän aikana, kohta ei enää edes töitä, kun epävarmuus jäytää koko ajan että meneeköhän oikein ja tuleekohan taas sanomista vaikka parhaansa yrittää.
Yöllä ei nukuta vaan pelätään seuraavaa työpäivää, sitten ollaan väsyneenä töissä, jokainen voi vain kuvitella onko työskentely tehokasta ja laadukasta tuolloin.


Yleisesti kokemani mukaan aivan järkyttävän huono työpaikka, ei ikinä enää takaisin Koneelle, 0 / 5

1/5  
11.5.2020

KONE luulee, että osaavat työntekijät ovat korvattavissa, heidät jätetään huomioimatta ja odotetaan että samat ihmiset ottaisi lisää työkuormaa. Johtajat ovat kiusaajia ja ajavat sinut ulos, jos sanot väärän oman mielipiteen. Sen takia älä ikinä koskaan kerro ajatuksiasi heille Sinua arvioidaan excel taulukoissa etkä näe hienoja pieniä kommentteja, olet huono, mutta he eivät kerro sinulle. Paikka on kuin pyöreä ovi, ihmisiä tulee ja menee tosi paljon. Väärillä ihmisillä on tapa saada liian paljon valtaa, hyvä veli verkosto sisällä on vahva.
Ei myöskään tunnusteta siitä, kuinka kovaa työskentelet. Johtajat puhuvat selkäsi takana ja merkitsevät sinut pahimmalla tavalla viholliseksi vaikka parhaasi yrität, sanotaan että olet huono mutta ei kerrota miksi.

1/5  
21.4.2020

Hyvinkäällä yleistä on paikallisen johdon ja HRn vakavat väärinkäytökset käyttämällä hyväksi kiusaustaktiikkaa, joka on naamioitu “auttamaan” henkilöstöä.
Myrkyllinen työkulttuuri, jota epäpätevä johtaminen on edistänyt ja tilanne vain pahenee, samanlaista kuin Nokialla aikanaan.
Epärealistiset henkilötason vaatimukset, joissa on 0 koulutusta tai joilla ei ole tarvittavaa tukea, ei auta henkilöstön henkistä hyvinvointia Kukaan ei enää yritä parastaan, kun tietää etukäteen että se ei tule kuitenkaan riittämään
Tästä todellisuudesta huolimatta on joitain hyviä, osaavia ja avuliaita teknikkoja ja insinöörejä joilla on hyvät ihmistaidot.
Yhtiö hoitaa vain osakkeenomistajien voitot, asiakkaat ja henkilökunta ovat luettelon pohjassa, teknikkoilla ja insinööreillä on jonkin verran suojaa jos kuuluu liittoon.
Ylityökorvauksia ei makseta oikein eräpäivänä.
Kiusaamista paljon, työnantajan kaikki voimat valjastetaan yksittäisen työntekijän sairaalloiseen kiusaamiseen, ei mikään ihme että ihmisiä koko ajan enemmän sairaslomilla mielenterveyssyistä

1/5  
29.8.2019

Esiintyy paljon työpaikkakiusaamista, liian vähäisen resurssoinnin takia töitä on mahdotonta tehdä hyvin. Paljon ihmisiä sairaslomalla koko ajan. Työnantaja ei kuuntele mitään työntekijöiden palautetta, siksi työntekijöiden ja työnantajan välillä erittäin voimakas vastakkainasettelu. Yleisilmapiiri työpaikalla on täysin sairas ja pahoin myrkyttynyt, asiakkaatkin ovat huomanneet sen ja ihmettelee miksi koneen työntekijät ovat passiivisen ja pelokkaan oloisia. Pelon ilmapiiri ja musertava pahoinvointi työpaikalla on täysin työnantajan ja huonon johtamisen luoma tilanne.
Jokainen asioiden parantamista yrittävä työntekijä yritetään pakkokeinoin poistaa lopullisesti työpaikalta, se on nähty jo useaan otteeseen lukuisissa yt-neuvotteluissa 2018/2019, joita järjestetään vaikka yhtiö tekee jatkuvasti valtavaa voittoa.

1/5  
25.7.2019

Työntekijöitä ei arvosteta. Sovittuja asioita ei noudateta työnantajan puolelta. Henkilöstön pitäisi joustaa loputtomiin, mutta mitään ei saa vastineeksi.
Kehittämisehdotukset tulkitaan kritiikiksi, kukaan ei enää uskalla sanoa mitään tai ehdottaa jotain uutta.
Työpaikkakiusaaminen todella yleistä, siitä jos ilmoittaa niin menee aina saman kaavan mukaan eli kiusaamisen uhri koitetaan savustaa firmasta ulos.
Yleisesti ottaen huonot palkat ja huonot työolot, ei voi mitenkään suosittella työpaikkana

2/5  
21.11.2017

Pari sanaa yhdeltä joka joutui seksuaalisen ahdistelun kohteeksi KONE:eella.
Vuosipalautteen aikana pomo tuli viereen istumaan ja alkoi hipelöimään reittä, poistuin tilanteesta kun tuli paniikki ja tietenkin pomo suuttui siitä tulisesti.
Vastaava lähentely toistui pomolta monen kerran eri muodoissa ja aina niin että piti olla vaan kahdestaan " luottamuksellisesti " suljettujen ovien takana
Kerroin asiasta muutamille hyville työkavereille.Pari kokenutta kollegaa sanoi että kannattaa olla vaan hiljaa tai asiasta koituu sulle ongelmia.
En kuunnellut vanhoja työntekijöitä vaan otin ahdistelun itse puheeksi avoimesti työpaikalla saamani ohjeen mukaan.
Se oli paha virhe. Äkkiä olin tilanteessa ,jossa minua vastassa oli yhtenä rintamana työnantajan puolelta sekä lähin esimies ja isompi johtaja että HR.
Toisaalta häirintä oli niin räikeää ettei siitä voinut olla puhumatta kenellekään.
Jouduin puhutteluun muutaman kerran ja minua hiillostettiin ankarasti ja käskettiin pitämään turpa kiinni.
Lopulta minulle sanottiin että olen vaikea työntekijä ja luottamus on heikentynyt ja muita tekaistuja syitä että olin kuulema yllättäen epäsopiva työtehtävääni vaikka oli sitä ennen hirveästi kehuttu että olen tosi hyvä.
Alkoi prosessi joka tähtäsi siihen että minut savustetaan ulos työpaikastani
ainakin oppi tosi paljon miten huonon työpaikan kiemurat pahimmillaan voi toimia omaa työntekijää vastaan joka ei ole tehnyt mitään väärää, jos jotain hyvää niin kokemusta rikkaampana

2/5  
16.9.2016

Roikottaa määräaikaisessa työsopimuksessa kolmatta vuotta ja maksaa surkeaa palkkaa. Hyvä veli meininkiä ja valehtelua johdon puolelta. Ahneuden huipentuma koko firma.

1/5  
24.8.2016

KONEen palkat on surkeita eikä nouse koskaan. Sillä palkalla millä sisään tulet, täältä myös lähdet. Vain pakolliset yleiskorotukset maksetaan. "Uralla" on mahdollista myös "edetä", sivuttaissuunnassa, mutta sekään ei nosta palkaa. Tittelit muuttuu, palkka ei. Palkasta puhuminen edes kehityskeskusteluissa on tabu. Kaikki tietää että palkat on 10-20% alle maan keskitason asiantuntijatehtävissä. Tai voihan lisää pyytää, mutta mitään ei koskaan tapahdu. Esimeihet ovat niin firman miehiä kaikki eivätkä pidä alaistensa puolia. Surullista mutta totta, vaikkei heidän omatkaan palkkansa päätä huimaa. Kaikilla menee surkeasti. Suomalaiset osakkeenomistajat toki hymyilevät kun mediassa kehutaan että firmalla menee hyvin ja samalla henkilöstö kärsii.
Nuoret insinöörit: älkää vaan missään tapauksessa tulko tänne töihin, ei kannata. Ihmettelen, mistä johtuu että KONE on opiskelijoiden keskuudessa yksi suosituimmista yrityksistä? Ehkä siksi, että täältä on saanut helpolla inssityö ja dippatyöpaikkoja? Palkanmaksutilastoissakin KONE loistaa - nimittäin siellä häntäpäässä. Ottakaa tämä huomioon. Itse olen täällä valitettavasti haaskannut toiveikkaana 10 vuotta elämästäni, silti palkka ei ole vieläkään edes liiton alkupakkasuosituksen mukainen. Valmistuvat insinöörit, hakekaa itsellenne kunnon hyvä typaikka, KONEella ei ole mitään mielenkiintoa sellaista teille tarjota

5/5  
14.4.2016

Loistava ja kansainvälinen yritys. Hienoa että on pitänyt tuotannon suomessa ay liikkeistä huolimatta.
Etenemismahdollisuudet hyvät jos on itsessä oikeaa potenttiaalia. Asentajat saavat myös hyvää palkkaa urakkaluonteisesta työstä.

1/5  
28.8.2015

Aidosti hyvälle työnantajalle osaava henkilöstö on sen tärkein voimavara, josta halutaan pitää kiinni.
Hissiyhtiö KONEelle osaava henkilöstö on puhtaasti kustannus, josta halutaan päästä eroon.
Muutaman vuoden kokemuksen perusteella en missään tapauksessa voisi suositella tätä työnantajaa ystävilleni. Jos jo on koneella töissä kannattaa vaihtaa työpaikkaa mahdollisimman pian.
Lisäämällä arvosteluni autan kiinnostuneita työnhakijoita ymmärtämään millainen työpaikka KONE Oyj on.

5/5  
13.8.2015

Erittäin mukava paikka tehdä töitä ja palkka on todella hyvä. Saisi tulla todella upea tarjous muualta, että edes harkitsisin. Motivoituneelle ja ahkeralle mielestäni kuuluukin parempi palkka kuin kitisijöille.

5/5  
12.5.2015

Kyllä Koneella tekijämiehet rahaa saa. Asennevammaset ja laiskat valittaa palkasta ku työt ei suju. Oma palkkani hissiasentajana pienoisessa nousussa kokoajan ja voin hyvällä omallatunnolla juoda 2 krt päivässä sumpit ja pitää tunnin ruokatauon.
Suurinosa töistä tehdään urakalla tai osaurakalla joten tehdyn työn määrä kompensoi palkkaa. Ymmärrän täysin näitä valittajia kun työnteko ei heille maistu.

1/5  
10.4.2015

Kone harrastaa urakkasopimusten kiristämistä vuodesta toiseen. Tunteja ja rahaa otetaan jatkuvasti pois millon milläkin verukkeella.nyt ollaankin jo siinä tilanteessa, ettei enää pääse edes tavoitetunteihin 8h päivillä.Keskituntiansio tulee alas ku lehmän häntä. Ja Uutiset laulaa,kuinka hyvin firmalla menee ja tulosta tulee. Ei se hyvä tulos ainakaan duunareille näy.

1/5  
5.10.2014

Melko tuore diplomi-insinoori ja kavin hiljattain Koneella tyohaastattelussa
Kun tuli palkasta puhe niin se olisi ollut 850 euroa matalampi kuin liiton taulukon suositus
Soitettiin seuraavalle kierrokselle, en mennyt
Nyt duunissa toisaalla ja palkka on yli tonnin parempi kuin Koneen tarjous
Mielikuva Koneesta tyonantajana muuttui kertaheitolla
Olen tosi tyytyvainen etta osasin tehda oikeat ratkaisut jo tyouran alkuvaiheessa

1/5  
6.8.2014

Hyvinkään hissitehdas on valtakunnan ainoa firma joka ei arvosta erikoishissiosaamista omaavaa työvoimaa

2/5  
22.4.2014

Luulisi vuosi vuodelta parempaa tulosta tekevän firman kykenemään edes joskus palkitsemaan todellisia tuloksen tekijöitä, eli ns. kentällä työskenteleviä. Ei se raha tule taloon vaikka herrat miten pyörittelisivät hiiren rullaa, ellei joku oikeasti tee töitä mistä asiakkailta revitään kiskuri hintaa.
Joskus monia vuosia sitten saatiin kesälahjaksi pyöräilykypärät, seuraavana kesänä arvoltaan ehkä 1 € pyörän pumppu, joskus 5€ askelmittari... Vaan eipä ole enää vuosiin ollut firmalla varaa edes siihen 1€ pieneen muistamiseen. En toki tekisikään moisella säälilahjalla mitään.. mutta noin kuvainnollisesti.
Palkka on suunnilleen samalla tasolla kun oli markka-aikanakin, eli jos nyt muuttaa vuosiliksan markoiksi niin eipä ole juurikaan noussut. Missä muussa menestyvässä firmassa työntekijän palkka on samalla tasolla kuin reilut 10v sitten?

1/5  
26.1.2014

Kone on moderni tyyppiesimerkki liian kiiltäväkilpisestä mätäpaiseesta jolle on noussut keltainen neste päähän erittäin pahasti. Kone ei välitä tippaakaan omasta henkilöstöstään, vaan pyrkii ajamaan sen loppuun kaikin mahdollisin keinoin. Työuupumus pahenee koko ajan ja firma ei edes yritä tehdä mitään asian korjaamiseksi. Koko touhu perustuu sairaalloiselle ahneudelle joka on räjähtynyt konkreettisesti käsiin erilaisina arkipäivän naurettavina lieveilmiöinä. Edes työntekijöiden perus hyvinvoinnilla ei ole rahaan verrattuna mitään merkitystä, vaikka muuta yritetään väittää. Merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, että ahneuden sokaisema ylin johto saa bonuksensa vuodesta toiseen aina vain suurempina

1/5  
26.1.2014

Melkoisen sekavasti toimiva yritys. Johtamisessa täytetään annetut "määräykset" ja tehdään täysin hyödyttömät kehityskeskustelut ja kyselyt vuosittain. Valitettavasti muuta ei tehdäkään. HR palvelut aivan kauheat, samoin johto joka on täysin sokea perustason työntekijöiden ongelmille. Organisaatio niin sekainen etteivät edes talon ihmiset tiedä mitä tehdään missäkin. Muutos on jatkuvaa, ja samat kehitystoimet tehdään vuosittain, uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Urakehitys joo-joo miehille ja poliittisesti korrekteille ainoastaan. Muutama hyvä johtaja raahaa hommia eteenpäin, hyvin usean täsin tasottoman johtajan patsastellessaan pallillaan täysin turhana raporttien pyytäjänä ja yleisenä jarruna.

1/5  
26.1.2014

Palkat pärstäkertoimen mukaan. Se mitä osaat on täysin toissijaista, tärkeintä on vain ja ainoastaan se että tunnet oikeat ihmiset ja olet hyvissä väleissä niiden kanssa. 1000€/kk vähemmän tienaava henkilö joutuu tekemään kolme kertaa enemmän töitä, kuin netissä surffaileva kollega. Esimiehet täysin kyvyttömiä jakamaan työkuormaa tasaisesti. Ahkeruus palkitaan nostamalla henkilökohtaista vaatimustasoa. Ei ihme, että kaikki taantuvat ja henkilöstö on erittäin turhautunutta ja heikolla motivaatiolla.

1/5  
26.1.2014

HR ajaa vain firman etua. Palkat laahaavat alamaissa. Itse olen keski-ikäinen todella monipuolisen kokemuksen omaava DI ja palkkani vain 3800 e/kk. Työkokemusta kaiken kaikkiaan yli 20 vuotta. TEK:n tekemän tutkimuksen mukaan vakituisessa työsuhteessa olevan diplomi-insinöörin keskipalkka oli vuoden 2013 lokakuussa 5 200 euroa ja mediaanipalkka 4 692 euroa kuukaudessa. Selvästikään Kone ei arvosta meitä insinöörejä, jotka olemme kuitenkin firman teknologisten saavutusten takana ja työllämme olemme luoneet sen Koneen jollainen se nykyään on. Tuskin keskitasoa heikommat insinöörit pystyisivät kehittämään tuotteita, jotka ainakin Koneen omien sanojen mukaan ovat "edelläkävijöitä". Omienkin havaintojen mukaan täällä on todella pätevää porukkaa töissä, mutta en edusta yksin palkkatasollani ammattikuntaani. Koneen palkat ovat surkeita ja vuosi vuodelta jäämme yhä enemmän ja enemmän jälkeen muista. Muuten Kone on kohtuullisen hyvä ja vakaa työpaikka, mutta palkan vuoksi en voi suositella.

4/5  
5.1.2014

Lähes 20v. kokemuksella: firma antaa paljon vapautta ja vastuuta. Ihan niin paljon kuin on valmis itsellelleen pyytämään ja ottamaan. Vuosibudjetointi on kuitenkin melko tahmea prosessi ja omaa energiaa joutuu laittamaan kohtuuttoman paljon sisäiseen markkinointiin, jotta saa kehityshankkeelle tarvitsemansa budjetin. Myös jotkin HR käytännöt, esim. vuosittainen ihmisten arviointi ovat syvältä. Mutta niinhän se on kaikissa tämänkokoisissa firmoissa.
Riippuu paljon lähimmistä esimiehistä kuinka paljon tukea saa esim. jos työmäärä tai stressitaso meinaa mennä epäterveellisen puolelle. Itse olen päässyt etenemään uralla ihan kohtuullisesti, vaikkakin pari kertaa olen mielestäni joutunut sivuutetuksi väärin perustein (politiikkaa). Palkkaus on mielestäni keskitasoa. Palkankorotuksissa todellakin tiukka linja.
Mutta en silti ole tyytymätön. Juuri vapaus, vastuu ja mielenkiintoioset hommat motivoivat ja siksi olenkin pyysnyt firmassa näin kauan.

1/5  
12.11.2013

Huono palkanmaksaja, varmaan ainoa firma, joka pystyy laskemaan työntekijöidensä palkkoja pelkän naaman perusteella ja ilman työtehtävien muutoksia. Johto kerää palkkiot, mutta työntekijä ei saa mitään korotuksia vaikka yritys tekee voittoa kokoajan.

1/5  
6.10.2013

turhautuminen ja huono motivaatio todella yleistä. huonot palkat ja pienikin korotus mahdoton saada vaika tekee työt kuinka hyvin

1/5  
6.10.2013

hyvä tulos revitään väkisin työuupumuksen reunalla olevien insinöörien selkänahasta

1/5  
8.9.2013

Uuvuttaa työntekijät eikä maksa kunnollista korvausta

1/5  
11.7.2013

Kitsas plkanmaksaja ja yrittää kyllä kaiken repiä työntekijöiden ja toimihenkilöiden selkänahasta

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > KONE Oyj > Arvostelut

Palkat ammateittain