Itella Oyj


Itella Oyj työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
2 / 5

Onko työnantajasi Itella Oyj? Arvostele Itella Oyj työnantajana

5 arvostelua

4/5  
12.9.2013

Olen itse pitänyt hirveästi työskentelystä varhaisjakajana. Kuten eräs työkaverini sanoi, työ on mitä ihanteellisin, jos vain tulee palkalla toimeen. Eli pahin miinus on matala palkkaus. Tällä ei yksin elä, jos ei muita tuloja ole. Syitä siihen, miksi itse pidän työstä ovat mm. työn itsenäisyys (kukaan ei ole vieressä kyttäämässä), joustavuus (palkattomia vapaita saa lyhyelläkin varoitusajalla. Lomat saa jakaa ja pitää mihin tahansa vuodenaikaan, kesä on tosin suositus. Jos laiskottaa, voin jakaa hitaasti, jos on energia voin juosta täysillä), työaika (yö Suomessa on hyvin kaunis ja rauhallinen. Olen nähnyt ensimmäistä kertaa elämässäni mäyrän! Piirini ovat sekä kerrostaloalueella että omakotialueelle. Ainoastaan kerran olen joutunut miettimään uskallanko mennä tietylle laatikolle, vaikka olen 23 nainen! Uhkaavien tilanteiden kohtaamiseen on ohjeistus ja koulutusta. Jos pelotta voidaan piiriä/jakojärjestystä muuttaa. Koskaan ei ole pakko mennä, jos pelottaa.), työkaverit (ennen lehden saapumista on mukava jutella)mukavat pomot ja itella tukee liikunnan harjoittamista (alennuksia liikuntapaikoista ympäri Suomen ja ilmaisia kuntolomia sekä tapahtumia. Ylimääräisiä piirejä saa, mikäli on riittävän nopea ja huolellinen. Yhteistyötä voi tehdä myös päiväpuolen kanssa. Varsinainen yleneminen on sen sijaan vaikeaa. Itella kustantaa työvaatteita, mutta ne eivät aina saavu ajallaan eikä tarjolla ole kenkiä kesäkäyttöön hissittömissä kerrostaloissa. Omalla autolla ajaminen ei ole kannattavaa. Itselläni oli tuuria, että tulin töihin sen jälkeen, kun iso muutos, joka kasvatti työmäärää ja laski palkkoja suhteessa työaikaan ja käytännössä työkokonaisuudesta riippuen. Alle vuoden työnteon jälkeen sain postinauton piirin :) Tämä ei liene tämä mahdollista. Osa postinautoista on myös hyvin huonokuntoisia. Valitettavasti työllisyysnäkymä ei ole kovin hyvä, koska lehtien tilaus vähenee. Vakituisesta työsuhteestani huolimatta tästä siis tuskin tulee eläkeikään kestävää työpaikkaa itselleni. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kaikille paitsi liikuntarajoitteisille. Sivistäisi myös huomattavasti kokoomusnuoria, jos kävisivät kokeilemassa, miltä tuntuu olla pienipalkkainen.

1/5  
17.4.2013

Täysin valtion omistamassa Itellassa ja etenkin Pasilan postikeskuksessa on useita työnjohdollisissa tehtävissä olevia henkilöitä jotka johtavat ja käyttävät valtaansa/mielivaltaansa aivan kuin omistaisivat Itellan. Työntekijöitä nöyryytetään huutamalla ohjeistuksia.Vähäinenkin juttelu työtoverin kanssa on ankarasti kielletty. Puhelimeen ei saa vastata.Työolosuhteet ovat kurjat. Talvella sisätiloissa lämpöyila saattaa olla vain +7 ja kun siihen lisätään ankara veto, sairastuu helposti. Sairastumisia työnjohto ei hyvällä katso vaikka itse sairastelevatkin runsaammin kuin työntekijät. Työvälineet, mm.tuolit ovat täysin luokattomia, jopa hengenvaarallisia ja epäergonomisia. Osasta ouuttuu selkänojat ja säädöt eivät toimi. Jos uusia tuoleja hankitaan ne sijoitetaan työnjohtajien huoneisiin. Tosin työ on pääasiassa seisomatyötä mahdollisimman epäergonomisissa asennoissa esim. lajittelukoneilla työskennellessä. Ja meteli on päätä huimaava.Kone määrää tahdin ja työnjohto kompuroi toisiinsa ja tuijottaa että työntekijät pysyvät koneen tahdissa. Tauot kuluvat siihen että työntekijä juoksee työpisteestä/koneelta toiselle. Jano on usein kova mutta vesipisteet vietiin pois jo vuosia sitten kun ne eivät "tuottaneet" Itellalle mitään. Vessassa ei juurikaan ehdi käymään ja vessoja ei juurikaan siivota. Pidättelykyky on tärkein ominaisuus työntekijällä. Ja ei epäasiallinen työnjohto ole Itellan postikeskuksen ainoa ihmetys. Nyt ihmetyttää se että valtion yritys Itella aikoo siirtää mm. ainoan postikeskuksen kevyemmän työn, postinumerovideokoodauksen alihankkijalle Hollantiin. Miksikähän sitä ei ole valtakunnallisessa mediassa uutisoitu?

1/5  
8.3.2013

Työntekijöiden arvostus nollassa. Edelleen vallalla, 2013, esimiesasemassa olevalla minä olen the johtaja...työntekijällä ei sana valtaa missään asiassa. Se, mitä esimies sanoo on ainoastaan oikein. Nimim. palveluksessa 30v.

2/5  
19.1.2013

Luvattiin tuntipalkkaa, jonka kanssa saisi minimissään 1200e/kk, tilalle saatiin suoritepalkka, joka on 900e/kk...

2/5  
18.9.2012

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > Itella Oyj > Arvostelut

Palkat ammateittain