If Vahinkovakuutus


If vahinkovakuutus työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
1 / 5

Onko työnantajasi If vahinkovakuutus? Arvostele If vahinkovakuutus työnantajana

7 arvostelua

5/5  
4.2.2020

Todella kannustava ja mukava työpaikka, jossa olen jo monta vuotta viihtynyt hyvin. Täällä parasta ovat ihmiset ja työilmapiiri. Johdolle voi aina mennä juttelemaan kaikesta mieleen tulevasta. Ylin johto on nykyään hyvin naisvaltainen ja myös miesjohtajat kuuntelevat meitä työntekijöitä hyvin.

Kuitenkin tämä on myyntiorganisaatio, joten välillä tänne tulee ei myyntihenkisiä kokeilemaan myyntityötä ja he eivät luonnollisesti viihdy oikein hyvin. Tämän takia suosittelen tätä työpaikkaa erityisesti myynnin huipulle haluaville, jotka tahtovat jatkuvasti kehittyä työssään. Palkkaus on kilpailukykyinen ja pätevä tekijä saa nopeasti joka puolelta arvostusta ja uralla etenemismahdollisuuksia. En vaihtaisi työpaikkaani mihinkään, vaikka omaan hyvin laajan työkokemuksen.

1/5  
26.1.2019

Kaunopuheita miten halutaan motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö, mitään ei kuitenkaan tehdä asian eteen, päinvastoin. Ei haittaa että työntekijät ei viihdy firmassa pitkään, ilmeisesti halvempaa pyörittää jatkuvaa rekryä ja palkata nuorta kokematonta henkilökuntaa joka ei uskalla vaatia oikeuksiaan. Aina uusia sisään ja loppuunpalaneet ulos. Ainoa oikea tapa työntekijälle on hymyillä kiltisti ja suostua kaikkeen, jos mielipiteesi ei ole firmaan ylistävä, parempi pitää se omana tietona. Muuten olet hankala ja ”muutosvastarintainen”.

Prosessit ei toimi, asiat yritetään automatisoida liian pitkälle, käyttöön otetaan järjestelmiä ilman kunnon testausta. Info ei myöskään kulje. Johto ei kuuntele henkilökuntaa vaan on päättänyt että kyllä he paremmin tietää.

Hyvä puolia on alennukset vakuutuksista ja hyvä työterveys. Työterveydelle tulee käyttöä kun henkinen ja fyysinen hyvinvointi alkaa väistämättä kärsiä. Myös työpaikan tarjoama vakuutusturva työntekijälle on hyvä.

Palkka on työn vaativuuteen nähden turhan alhainen ja korotuksia on mahdoton saada koska korotusperusteet on tehty sopivan epämääräisiksi, että aina voidaan vedota miksi palkkaasi ei koroteta.

1/5  
22.10.2018

Yrityksen arvostus asiakaspalvelun henkilökuntaan on aivan nolla. Kaikkea seurataan ja säännöstellään, kohta varmaan vessatauotkin merkitään lukujärjestykseen. Avokonttorissa on sietämätön meteli mutta väliseiniä ei pöytien väliin saada, koska se ei ole ”Ifin strategian mukaista”. Eli henkilökunnan jaksaminen, fyysinen sekä henkinen hyvinvointi ei ole strategian mukaista. Jos haet aspasta talon sisällä muihin tehtäviin, et pääse jos et ole tarpeeksi hyvä myyjä. Vaikka siis haetulla tehtävällä ei ole mitään tekemistä myynnin kanssa. Kauniisti puhutaan asiakaskeskeisyydellä mutta kuitenkin halutaan vaan että asiakkaille tyrkytetään. Palkankorotusperusteet ovat epäselviä ja noudattavat todellisuudessa ihan eri kriteerejä kuin henkilökunnalle kerrotaan.

1/5  
2.9.2018

Työntekijöiden arvostus täysi nolla. Aspassa jatkuva rekry päällä koska työntekijöitä lähtee jatkuvasti pois koska työolosuhteet kestämättömät. Avokonttori jossa liikaa ihmisiä eikä väliseiniä pöytien välissä. Työntekijöiden tarpeet sivuutetaan täysin. Palkka huonompi kilpailijoihin verrattuna ja etenemään pääsevät vain ne jotka myönnyttelevät kaikkeen.

2/5  
14.7.2017

Ifiä työnantajana kannattaa välttää. Siirryin ifin palvelukseen reilu kaksi vuotta sitten toisesta vakuutusyhtiöstä. Minulle kerrottiin työhaastattelussa, että Ifi on vakuutusalan edelläkävijä. Tähän mennessä edelläkävijyyttä ei ole näkynyt vaan pikemminkin If on perässähiihtäjä.
Myynnissä näkyy, että kokenutta henkilökuntaa on irtisanottu ja nuoria palkattu tilalle. Nuoret ovat innokkaita, se on hyvä, mutta kokemustakin tarvitaan. Palkkaus on eritasoinen nuorilla ja vanhoilla. Myyntihenkilöt istuvat kuin sillit suolassa pienissä tiloissa. meteli on välillä todella kova ja työhön keskittyminen vaikeaa. Kouluttautuminen ja oma kehittyminen on täysin omissa käsissä, työnanataja ei ole tähän mennessä tukenut yhtään koulutusehdotusta, jota ryhmässäni on kysytty. Toiminta on jäänyt jälkeen kilpailijoista. Haastellisena näen, että keski- , ylin johto sekä asiantuntijat palkataan pääasiassa talon sisältä, jolloin työsuhteet Ifissä ovat pitkiä ja näkemys alan kehityksestä hämärtyy. Ydinongelmiin ei tartuta. Eri mieltä ei saa olla!
Työkaverit on kivoja.

3/5  
14.7.2017

If on jäänyt kilpailussa jälkeen muihin vakuutusyhtiöhin verrattuna. Hinnat esim autovakuutuksissa ovat kalliimmat kuin kilpailijoilla. Prosessit, järjestelmät ja tuoteratkaisut ovat jääneet jälkeen. Reagointikyky on heikko. Tilanne on jatkunut jo vuosien ajan. Ylin johto on isolta osin vaihtunut tänä vuonna. Ehkä muutosta odotettavissa? Tosin päätökset tehdään Norjassa, ja uudet johtajat ovat pääasiassa talon sisältä, joten muutosta ei liene odotettavissa. Ifissä eri mieltä oleminen on muutosvastarintaa tai negatiivisuutta, siksi suuta ei uskalleta avata, eivätkä asiat kehity. Samaa virhettä saatetaan toistaa monta kertaa, sillä tarkoitus ei ole toimai menestyksekkäästi vaan tärkeintä on se, kuka saa päättää.
Henkilökuntaa on irtisanottu. Pääasiassa korvaus-ja myyntipuolelta. Konttoreita suljettu. Irtisanomiset kohdistuvat yli 50v. Tilalle palkataan nuoria, pienemmällä palkalla.
Raportointiin käytetään valtavasti aikaa. Kaikkea mahdollista mitataan, muttei kuitenkaan käytetä hyväksi esim. tuote-, hinnoittelu tai prosessiratkaisuissa.
Sovinismia on havaittavissa. Päällikkötasolle nainen saattaa joskus harvoin yltää, mutta ei juurikaan johtajaksi.

Palkka tulee ajallaan! Ja melkein aina oikein.

1/5  
26.6.2017

Poistivat myyjien palkkiot täysin. Palkkaavat halvalla uutta työvoimaa.
Uudet myyjät saavat 2256e, ja täysin samasta työstä vieressä istuva saa yli 1000e enemmän.
Ei tee hyvää ilmapiirille että sama titteli ja työnkuvas ja sama työ niin vieressä tekevät toinen saa yli 1000 eur enemmän kuukaudessa.
Surkeaa johtamista ja surkea työntekijöistä huolehtimista, puhutaan kauniita tyhjiä puheita.

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > If Vahinkovakuutus > Arvostelut

Palkat ammateittain