Helsingin Yliopisto


Helsingin yliopisto työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
2 / 5

Onko työnantajasi Helsingin yliopisto? Arvostele Helsingin yliopisto työnantajana

5 arvostelua

2/5  
1.4.2019

Mitään työsuhde-etuja ei ole, ylenemismahdollisuudet huonot. Palkkajärjestelmä naurettava - vanhat työntekijät saa paljon huonompaa (jopa 1000 e) palkkaa kuin uudet palkatut, koska kun olet aikoinaan vuonna x saanut aloituspalkan, ei se siitä nouse sen jälkeen.

Etätöihin suhtaudutaan vainoharhaisesti, paljon turhia kokouksia ja rahojen suuntaamista turhiin asioihin. Kaikki muutos tapahtuu hitaasti ja yleensä pari kolme kertaa mokataan ennenkuin onnistutaan muuttamaan joku asia.

En voi suositella kenellekään, paitsi jos kiinnostaa huono palkka kankeassa työyhteisössä ilman mitään etuja.

1/5  
6.1.2019

Joustamaton ja vanhakantainen hierarkinen organisaatio, jossa ei juuri etenemisen mahdollisuuksia. Työntekijöitä ei arvosteta ainakaan hum. aineissa, pysyvyys huonoa, ja ilmapiiri heikko.

1/5  
30.5.2015

Helsingin yliopiston "kannustava palkkapolitiikka" kannustaa työntekijät lusmuilemaan ahkeran näköisinä, koska sama minipalkka kolahtaa tilille vaikka katselisi ikkunasta ulos päivästä toiseen. Palkkaus on n. 30 prosenttia alempi kuin vastaavan yksityisen puolen työtehtävän palkka. Saa niitä töitä toki tehdäkin, mutta lähinnä omaksi huvikseen, koska tekijä ei voi olla varma tuleeko työn tulos tarpeeseen vai onko se vain hetken huumassa annettu tehtävä joutoajan välttämiseksi.
Hyvänä puolena on hieman pitempi loma kuin yksityissektorilla, tosin tavalliselle yliopiston palkansaajalle ja vuokransa maksavalle eläjälle rahan vähyys pakottaa viettämään loman kotosalla.
Ylityöt ovat pois laskuista eikä työn määrä tai tulos muutenkaan vaikuta etenemiseen eikä palkan määrään.
Viestintä ylhäältä alas hoituu tehtävään määrätyn täysin työtehtävien ulkopuolella olevan henkilön toimesta jota ei näy viikkoihin jos konflikteja syntyy.
Nykytilassa Helsingin yliopistoa ei voi suositella työpaikkana, perinteisten ammattien arvostus on olematonta eivätkä ne edes kiinnosta yliopiston johtoa. Lisäksi palkkaus on pahasti jäljessä eikä siihen voi vaikuttaa edes omalla työpanoksellaan.

2/5  
10.3.2015

Helsingin Yliopiston työpaikkana on ankea. Työpaikan käytännöt ovat edelleen perua 1800-luvulta, kuin myös yliopistolla työkäytössä oleva tekniikka. Uusien käytäntöjen tai tekniikan ehdottaminen aiheuttaa välittömästi negatiivisen palauteryöpyn ja suoranaisen haukkumisen. Ylitöitä ei saa tehdä ja etätyö on lähes mahdotonta. Tärkeämpää Helsingin Yliopistolle työnantajana on se, että työntekijä istuu toimistossaan peukaloita pyörittäen ja Yliopiston mittanpuun mukaan "nykyaikaista" vihervärinäyttöään tuijottaen kuin se, että työntekijä tekisi etänä töitä ja olisi työnantajalleen hyödyksi. Omaan palkkaan ei voi vaikuttaa, vaan palkka arvotaan taulukosta noppaa heittämällä noin kerran vuodessa.

Jotain hyvääkin sentään Yliopistolla on: Stressi ei pääse nousemaan sillä palkka juoksee vaikka pyörittelisi peukaloitaan toimistossa ja esittäisi ahkeraa. Kunhan muistaa välillä huudella käytävillä "hieno on tämä vihervärinäyttö" tai "tehdään asiat niinkuin 80-luvulla jatkossakin" niin paikka taattu ja työkollegatkin hyväksyvät.

2/5  
8.10.2014

Tavallisen työntekijän yli 30 vuoden kokemuksella yliopisto on erittäin joustamaton ja määräilevä työyhteisö jossa ammattitaitoisen työntekijän urakehitys ja palkkaus on käytännössä jumiutunut jo yli kymmenen vuotta sitten paikalleen.Teknisistä töistä maksettava palkka on n. 1000 e/kk pienempi kuin yksityisellä puolella, ja palkka on täysin työnantajan määräämä näennäisestä palkkatoiveen kysymisestä huolimatta.
Lisäksi toimenkuvaan ujutetaan tehtäviä joista työhöntullessa ei ole sovittu.
Mitään mahdollisuuksia korkeampaan palkkaan ei ole, ylitöitä ei saa tehdä.
Nimitysasioita hoidetaan mielivaltaisesti naamakertoimen perusteella.
Hirveästi hyvää ei ainakaan Helsingin yliopistosta voi kertoa, ehkäpä hyväksi puoleksi on voinut laskea pitemmän loman ja turvatumman työpaikan, ainakin kun oltiin vielä virkamiehiä. Nykyinen liikelaitostaminen on tuonut saman epävarmuuden myös yliopistoon työpaikan ja etujen säilymisestä.
En suosittele omaa työtään arvostavalle tai perheelliselle työntekijälle juuri vaatimattoman palkan takia.

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > Helsingin Yliopisto > Arvostelut

Palkat ammateittain