Elisa Oyj


Elisa Oyj työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
2 / 5

Onko työnantajasi Elisa Oyj? Arvostele Elisa Oyj työnantajana

11 arvostelua

2/5  
22.1.2024

Paras puoli Elisalla työskennellessä on ollut työyhteisö. Kollegat ovat aina olleet asiallisia ja heiltä saa apua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Työyhteisö on avoin ja avulias.

Huonoa yhtiössä on johtaminen. Johto viestii jatkuvasti arvostavansa neurodiversiteettiä ja ymmärtävänsä, että kaikki eivät pysty samaan. Samalla kuitenkin kaikkia työntekijöitä yritetään puristaa samaan muottiin niin asiakaskontaktitehokkuudessa kuin myynnissäkin. Häiriöilmoituspuolella työskenteleviltä odotetaan myynnillisyyttä kaiken vaativan ongelmanratkaisutyön päälle, jonka tekeminen menestyksekkäästi vaatii päivätasolla 10-15 järjestelmän käyttöä. Työn kuormitus aivoille on valtavaa, ja vain harvat yksilöt yltävät johdon asettamille vaatimustasoille. Johdon retoriikassa toistuu syyttävä termi alisuorittaminen. Johto ei kuitenkaan tajua, tai halua tajuta, että jos suurin osa sadoista työntekijöistä ei saavuta asetettuja vaatimustasoja, kyse ei kenties ole alisuorituksesta, vaan kohtuuttomista vaatimuksista.

Jos harkitset Elisaa työpaikkana, voit siis odottaa hyvää työilmapiiriä, mutta huonoa arvostusta johdolta.

2/5  
24.3.2022

Elisalla ja sen aiemmassa tytäryhtiössä Appelsiinilla harrastetaan läpsykankkuilua eli isot (tai sellaiseksi tekeytyvät) varaavat oikeuden koskea alaistensa takapuoliin, ikään kuin vallanmerkiksi.

Hierarkiaa on ja kovin siiloutunut toimirakenne. Hyvät tekijät vaihtuvat ja vaihtavat kilpailijoille, koska ylitöistä ei makseta ja kaikessa on dirrikan bonarit ykkössijalla.

4/5  
22.3.2019

Hyvät puolet Elisalla oli työsuhde-edut ja joustavat työajat/etätyö sekä palkka + tulospalkkio ihan ok luokkaa.

Tietyissä tehtävissä pääsee itse vaikuttamaan asioihin. Elisa yrittää olla uudistuva, mutta silti talon sisällä tehdään tiettyjä asioita vuodesta toiseen samalla tavalla, koska aina on tehty näin. Tehdään asioita vaan tietyllä tavalla eikä välttämättä mietitä voisiko niitä tehdä paremmin. Aika siiloutuvaa on myös tekeminen osastojen välillä sekä myös omilla osastoilla. Elisa ei varmasti ole ainoa yritys joka painii tämän ongelman kanssa.

Joillakin osastoilla on byrokraattinen meininki ja joillakin on sitten tosi vapaata. Olen nähnyt, että tuota ns. työn tekemisen vapautta käytetään myös väärin ja joissakin työtehtävissä tästä johtuen toisille kasaantuu enemmän tekemistä kuin toisille. Toiset ottaa vastuuta enemmän ja toiset taas menevät siitä mistä aita on matalin, eikä ole mitään kehittymishaluja mihinkään suuntaa. Mikä johtaa taas siihen ettei hommat kehity mihinkään suuntaan ja sama meno jatkuu vuodesta toiseen. Työt eivät jakaudu tasapuolisesti ja kukaan ei uskalla sanoa tästä esimiehelle, koska pelkäävät leimatuksi tulemista tai tehtävän menettämistä. Joskus kun on sanonut asiasta esimiehelle. Ei esimies ole reagoinut mitenkään asiaan, koska haluaa pysyä enemmän kaverina kuin alkaa muuttaamaan mitään.

Ehkä myös harmitti työpaikkojen siirrot/ulkoistukset. Toki ymmärrän, että tällä haetaan säästöjä, mutta sitten viedään taas työvoimaa pois Suomesta. Tosin tänä päivänä menestyäkseen tarvitsee varmasti kansainvälistä työvoimaa, joten ymmärrän asian myös asian sen kannalta.

Olin itse tyytyväinen Elisaan, vaikka kyllä siellä on paljon parantamisen varaa. Uskon kyllä, että Elisa on tulevaisuudessakin vahvoilla operaattoreiden välisessä kilpailussa.

2/5  
18.12.2018

Erittäin hierarkinen organisaatiorakenne - vastaavassa tehtävässä oli Elisalla Mattilan ja itseni välillä 7 henkilöä, kilpailevassa yrityksessä (samaa kokoluokkaa) yksi. Johtajat (mm. Elisa Appelsiinilla) katoavat paikalta, kun vastuunkantajia etsitään. Syyt löydetään alaisista ja vyörytetään organisaatiossa alaspäin.

1/5  
18.12.2018

Ulospäin tuloksekas, mutta sisällä työntekijää ei arvosteta ja jatkuvat YT-neuvottelut (myös hiljaiset, joista ei ole lehdistössä) käynnissä. YT-tilanteessa irtisanottaville tarjotaan sopimusta työntekovelvoitteen päättämisestä siten, että siihen käytetään omia lomia ja/tai kertyneitä joustoja. Esimiestyötä hallitsee jatkuva kiire, painostus ja pelolla johtaminen.

1/5  
3.11.2015

Burn out iski Elisalla. Tyokyvyttomyyselakkeelle keskivaikean masennuksen takia. Kolme kumarrettavaa kohdetta: asiakkaat, esimiehet (kyvyttomat), alaiset (hillittömän kateelliset selkäänpuukottajat). Liian paljon töitä, liian pitkät työpäivät (ei ollut ylityöpalkkoja tai -aikoja), aina kiire ja loputtomat raportoinnit.
Miehet saivat parempaa palkkaa (olen nainen), vaikka asiakastyytyvaisyysmittaukset osoittivat minut parhaaksi. Olin nainen, liian vanha ja liian itsenainen (lahiesimiehelleni).
Kammottava paikka.

1/5  
11.2.2015

Vuosisadan tulos ja ketä palkitaan? Omistajia, hallituksen jäseniä ja johtoa. Tavoitteena henkilöstöntyytyväisyys johon ei panosteta muulla tavoin kuin korupuheluilla. Revitään vähän lisää, ei palkita tekijöitä ja laitetaan säästökuuri ja YT:t päälle ja annetaan rahat yllämainituille, kuten suomen valtio yksityisille pankeille. Hyvin menee ja ns luottamusmiehet komppaa johtoa siitä miten hyvin menee :D

2/5  
9.2.2015

Erittäin huono työnantaja jossa sisäiset YT neuvottelut menossa jatkuvasti. 45-60 v ikäisiä jätetään ilman vakanssia YTssä ja etsimään Elisan sisältä työtä ns. "Työnetsimisajaksi". Tuon ajan kuluessa saat määräaikastehtäviä - palkkasi toki pysyy samana. Kun työnetsimisaika on kulunut loppuun ja varsinainen irtisanomisaika alkaa, sinulle saattaa yllättäen löytyä vakituinen vakanssi. Pienemmällä palkalla tietysti. Ja selityksenä "tämä tehtävä ei ole niin vaativa kuin aiempi tehtäväsi, siksi pienempi palkka". Työn vastaanotettuasi saatat huomata tekeväsi ihan samoja vaativia tehtäviä kuin aiemmin - nyt vaan pienemmällä palkalla!

3/5  
2.6.2014

Firmana ihan ok monessakin suhteessa, mutta työntekijöiden arvostus hivelee lähekkä nollaa sekä etenemismahdollisuudet erittäin heikot. Keskijohdon ja pikkupomojen paikat jaetaan firmassa aina tuttujen ja pienen sisäpiirin kesken. t. nimimerkki yli 12 vuotta talossa asioita sivusta seurannut

3/5  
19.11.2013

Muuten ihan kohtuu hyvä työnantaja mutta kuten useissa yrityksissä, niin varsinaisia työntekijöitä ei arvosteta. Se kenet tunnet vaikuttaa enemmän etenemiseen mitä varsinaiset työnäytöt tai osaaminen ja uran kesto ylipäätään. Ei edes koulutuksella ole vaikutusta asiaan. Vaan hyvä veli meininki ratkaisee. Näin on toimittu jo vuosia. Aina kun odotat, että nyt on sinun vuoro ja käyt vielä psykologisissa arvioinneissa ja saat sieltäkin suositukset etenemiseen, niin eipä auta. Paikallaan poljetaan ja teinit hujahtaa ohi. Toinen vaihtoehto on, että ns paikkakunta kiintiöt ajavat ohi. Yllättävää miten toisinaan jollekkin paikkakunnalle tulee paljon uutta johtoväkeä???

Sinänsä kuitenkin tyytyväinen, että työpaikka on näinä aikoina säilynyt.

2/5  
6.11.2013

Hierarkkinen organisaatio, joka näennäisen nuorekas ja avoin. Tärkeintä on tulos ja osakkeenomistajan tyytyväisyys - ja firman imago.

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > Elisa Oyj > Arvostelut

Palkat ammateittain