ABB OY


ABB OY työpaikkana

Arvosteluiden keskiarvo
2 / 5

Onko työnantajasi ABB OY? Arvostele ABB OY työnantajana

36 arvostelua

1/5  
10.2.2021

Käyttävät vuositolkulla vuokratyövoimaa, eivätkä vakinaista työntekijöitä ennenkuin on ihan pakko. Työsopimuksien kesto 1vko-1kk kerrallaan.

1/5  
22.11.2019

Kaikki kauhukertomukset mita lukenut ABB:sta ennen tyon aloittamista pitivat valitettavasti paikkaansa. Varsinkin johtaminen ja HR toiminta on varsin onnetonta. Ilmaiseksi pitaisi tehda pitkaa paivaa. Tyontekijoiden arvostus on taysi nolla. Eka viikolla sanottiinkin etta te olette kaikki vain resursseja, eli numeroita paperilla. Politiikkana taitaa usein olla ajaa kaveri loppuun ja sitten uutta tilalle. Pomoilla onkin sitten oma kultapossukerho ja alemmalle tasolle voidaan valehdella mita vain. Oman esimiehen toimista tai asiattomuuksista ei voi reklamoida mihinkaan. Nain tietysti saadaan pidettya ikavat asiat pimennossa ja poissa raporteista.
Perehtydysta ei myoskaan ole ollenkaan.

Olen ollut hyvin usean tyonantajan palveluksessa elamani aikani ja suurimman osan esimiestehtavissa. Kylla ABB on taistelee hantapaan paikasta.

1/5  
21.8.2019

Palkka niin surkea että käytännössä orjatyötä. Liksa on kilpailukykyinen ainoastaan kela:n peruspäivärahan kanssa. Työnjohdon ainoa funktio tuntuu olevan kyttääminen ja työntekijöiden vitutuksen maksimoiminen. En suosittele työnantajana kenellekään, ellet satu olemaan kovemman asteen masokisti.

1/5  
21.8.2019

Palkka niin surkea että käytännössä orjatyötä. Liksa on kilpailukykyinen ainoastaan kela:n peruspäivärahan kanssa. Työnjohdon ainoa funktio tuntuu olevan kyttääminen ja työntekijöiden vitutuksen maksimoiminen. En suosittele työnantajana kenellekään, ellet satu olemaan kovemman asteen masokisti.

2/5  
28.5.2019

Kansainvälinen yritys,jossa mahdollisuus matkustaa. Johtajilla ja päälliköillä liikaa pelkät dollarinkuvat silmissä. Tästä seurauksena huono, välillä jopa ala-arvoinen johtaminen. Tiimi, jossa työskentelin oli hyvä ja yhteishenkeä löytyi. Palkka polki paikallaan ja töitä oli viimeisinä vuosina aivan liikaa.

2/5  
22.2.2018

Tänne on pesinyt Kaupatieteiden maistereiden armeija kera konsulttejen, jotka puuttuu tekniikkaan ohjaa toimintaa ohi insinöörien. Palkkakehitys on nolla ja poikkipuolista sanaa ei sallita, ei ainakaan Sevicessä. En suosittele kenelekään nuorelle insinöörille. Enkä vanhenmillekaan.

1/5  
11.9.2017

ABB täyttää työnantajan lain kirjaimen. Siihen se sitten jääkin. Palkkaus on tositetusti maan kehnointa tasoa, esimiehet pääsääntöisesti umpisurkeita, pomotaso on täysin reaalimaailmasta vieraantunutta. Kiinassa komennuksella olleet pomot pahimmasta päästä kun kiinalaiset arvot on sisäistetty hyvin. Moraali on tipotiessään. ABB pärjää toivetyöpaikkana vain Universumin opiskelijakyselyissä, mutta ainoastaan siksi, että vastaajina on työelämän untuvikkoja, joilla ei ole hajuakaan millaista työelämä oikeasti voi olla. Kun on aikansa juonut ilmaista viinaa jonkin opiskelijatapahtuman yhteydessä ABB:n rekryständillä ja kuunnellut esittelijän ylisanoja, onkin valmis täyttämään kyselylomakkeen HR henkilön valvovien silmien alla ja merkkaamaan ABB:n toivetyöpaikakseen. Todelliset ammattilaiset kiertävät firman kaukaa. Osaamisella ja vastuuntunnolla ei ABB:llä edetä, siellä pärjää vain jos nuolee pomon persettä ja on joojoo mies. Silloinkin palkkataso jää kauas kilpailijoista. Kaikki tulos valuu todellisuudessa sveitsiläisille pankkiireille. Osakkeenomistaja on ykkönen, henkilöstö tulee viimeisenä. En voi suositella kenellekään täysjärkiselle. Riistokapitalismia ja sosialismia pahimmillaan samassa paketissa, ihmisellä ei ole mitään arvoa.

1/5  
23.11.2016

0/5 Ihmettelen, että kuinka tämä työnantaja kehtaa osallistua KIKY-sopimukseen ja teettää 24h palkatonta työtä ensi vuonna. Omat velvoitteet on laiminlyöty täydellisesti. Pääkaupunkiseudulla ei elä niillä palkoilla mitä tämä firma maksaa asentajalle. Korotuksia ei tipu vaikka uhraisit terveytesi ABB:n eteen. Viimeaikoina osaajat ovatkin jo vaihtaneet maisemaa. "Pitäkää tunkkinne!" on vain ajan kysymys omallakin kohdalla.

1/5  
11.5.2016

ABB on isojen ihmisten päiväkoti, etenkin sähkökoneet. Sinne mennään aamulla ja lähdetään iltapäivällä. Se mitä siinä välissä tapahtuu, ei kiinnosta ketään. Paitsi että työpaikalla pitää pysytellä tiiviisti koko ajan. Poistuminen on rangaistavaa, siitä pitää huolen äärimmäisen tiukat leimauskäytännöt ja henkilöston kyttäämiseen valjastettu SAP. Etenemismahdollisuudet ovat vahvasti polarisoituneet: vain tietyn tyyppisillä mielistelijöillä on mahdollisuudet siihen, vaikka todellista näyttöä osaamisesta ei olisikaan. HR niin työnantajan puolta kuin olla ja voi. Kesälomista nipistetään aina muutama päivä ns. lauantaisäännön perusteella eikä lomia saa optimoida sopivasti pyhäpäivien sekaan, jottei vaan saisi mitään etua itselle. Henkilöstöä syyllistetään jatkuvasti milloin mistäkin, olo on koko ajan kuin epäillyllä. YT:t ovat jokavuotisia aina jossakin päin organisaatiota ja se tarjoaa maailmanomistajafiiliksellä johtavalle keskijohdolle tilaisuuden päästä eroon liian fiksuista tai muuten epäilyttävistä tyypeistä, jotka saattaisivat pahassa paikassa todeta, ettei keisarilla ollut sittenkään vaatteita. Ulospäin ABB kiillottaa kilpeään ja saa vuosittain monet sokeat opiskelijapoloiset pitämään sitä hienonakin paikkana työskennellä, mutta karu totuus paljastuu aikanaan. Ja se palkka, se ei todellakaan kannata. Vähintään tonni kuussa vähemmän kuin alalla tyypillisesti maksetaan. Ihme että tuonne kukaan menee, paitsi jos pääsee sinne ylemmille orsille. Mutta ei sielläkään palkoilla hurrata verrattuna muihin. Ei voi suositella. Palkasta keskusteleminen on kielletty jopa kehityskeskusteluissa yhtiön ohjeistuksen mukaan, kaikkea muuta diipadaapaa pitäisi käydä läpi ja suostua uhrautumaan ja joustamaan yhtiön eteen, mutta minkäänlaista palkintoa siitä on turha odottaa.

1/5  
27.5.2015

Työpaikkana ABB on todella hyvä ja etenemiseen on mahdollisuudet. itse olen siitä hyvä esimerkki. Työntekijöitä arvostetaan ja kannustetaan ottamaan uusia haasteita etenkin toimihenkilötasolla. Mutta isona miinuksena siitä ei olla valmis maksamaan palkkaa. olen ollut monessa työtehtävässä ja edennyt uralla. Mutta palkka on ollut aina sama. linjatyöntekijästä design engineeriksi, mutta palkkaan on tullut vain tessin mukaiset minimikorotukset. Eli tavallaan yritys ei kannusta etenemiseen.

0/5  
28.4.2015

Tervehdys! Olen Hanni Juta 10045954 lopettasin sopimuksen Mettaliliidon kanssa 22.04.2015
Kiitos, kun huomate, että enää ei maksa Mettalliliidon maksu palkasta!

Hanni Juta

3/5  
12.3.2015

Mukava ja hyvin kansainvälinen työpaikka. Palkkataso on mitä on. Ja talossa on myös paljon ihmisiä ns. suojatyössä. On paljon työntekijöitä joilla ei ole tarvittavaa osaamista mutta he pysyvät ison talon organisaatiossa koska koeaikapurkua ei ole uskallettu käyttää. Työturvallisuus viety välillä naurettavuuksiin asti.

2/5  
28.1.2015

Laadukas brändi, ja sen palveluksessa on ilo työskennellä. Hr toiminnot on iso vitsi ja erittäin huono. Tuotteet laadukkaita. Johtajia on laidasta laitaan. Muutamat Hyvät kannattelevat koko firmaa, ja sitten muutamat erehdyksessä uralla edenneet harri- heikkopäät tekevät tuhoa sekä asiakasrajapinnassa että organisaation sisällä.

1/5  
8.12.2014

Tässä firmassa ei kunnioiteta henkilöstöä pätkääkään. Palkkataso erittäin alhainen ja ainoat palkankorotukset ovat indeksikorotuksia. Niistäkin HR yrittää nipistää. Turvallisuustyö viety äärimmilleen ja aivan väärään suuntaan, paikka on kuin aikuisten päiväkoti jossa täytyy ilmoitella mahdollisista vaaroista. Niille ei kuitenkaan tehdä mitään. Ylin johto antaa mahtimääräyksiä muutaman kerran vuodessa ja keskiporras sekoilee ympäri vuoden. Kellään ei tunnu olevan kosketusta todellisuuteen. ABB:n maine hyvänä työnantajana lienee peruja insinööriharjoittelijoiden runsaslukuisista paikoista.

1/5  
6.10.2014

"Halpa ja hyvä". Firman motto tänä päivänä.
Sitten ihmetellään kun joka homma tehdään vähintään kahteen kertaan.
Suomen suurin lastentarha.
8 vuotta kohta takana, saa nähdä kauanko jaksaa vielä ihmetellä.

2/5  
1.4.2014

17 vuotta takana talossa. Asiakkaat erittäin mielenkiintoisia, tuotteet tunnettuja ja hyviä. Talon sisällä sitten toiminta on mitä on. Tuntuu joskus, että miten voidaan samat virheet tehdä kerta toisensa jälkeen (vuodesta toiseen). Välitason johtajat/päälliköt haluavat jättää merkkinsä toimintaan, ja se yleensä tarkoittaa huonontunutta työilmapiiriä ja asiakaspalvelua. Jokin talon tavoissa mättää vuodesta toiseen, ja tuntuu että talossa pysyvät ne, jotka noita huuhaa- johtajia kaikkein parhaiten jaksavat sietää. Itse annan näiden trendien mennä toisesta korvasta sisään, ja toisesta ulos. Kehityskeskustelut ovat täysi vitsi, joten niihin myös suhtautaan sellaisena. Viimevuosina organisaatioon on taasen turvonnut uusia kerroksia, jotka eivät vastaa mistään. Pian siis taasen siivotaan nurkkia, ja pääsääntöisesti hyvät lähtevät itse menemään pois, ja nämä turhanpäiväisyydet jäävät organisaatioon uuden tehtävänimikkeen kera. Hyvä esimerkki nykyinen country service- organisaatio.

2/5  
26.2.2014

Vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee, ja päinvastoin. Uudet organisaatiomallit hämmentävät sekä asiakkaat että oman henkilöstön. HRn toiminta on naurettavan ja itkettävän välillä. Porukkaa potkitaan ulos, ja samaan aikaan palkataan uutta porukkaa sisään (ja tämä pakottaa palkkaamaan uudelleen takaisin juuri ulospotkitut tyypit). Työpaikan henki makaa maassa, ja HR tekee virheen toisensa perään. Käsittämätöntä touhua. Asiakkaat ovat mielenkiintoisia, ja tuotteet myös.

Kuinka hyvä ABB olisikaan ilman nykyjohdon kauheaa rävellystä ja HRn järkyttävää rempomista.

5/5  
12.2.2014

Viihdyn ABB:llä, koska siellä on paljon mahdollisuuksia proaktiiviselle ja uteliaalle.

Naisena yrityksessä työskentely on todella rankkaa ja vaatii paksua nahkaa; jatkuvaa tytöttelyä ja sovinistista huumoria, kukaan ei ota tosissaan.

1/5  
3.2.2014

Palkan määrittely riippuu henkilöstä. 1000€/kk vähemmän tienaava henkilö joutuu tekemään huomattavasti enemmän töitä kuin työkaveri. Esimiehet eivät saa jaettua työmäärää tasaisesti alaistensa kesken. Ahkeruus palkitaan nostamalla henkilökohtaista vaatimustasoa. Ei ihme, että kaikki uupuvat.

2/5  
22.1.2014

Suht sekavasti toimiva yritys. Johtamisessa täytetään annetut "määräykset" ja tehdään täysin hyödyttömät kehityskeskustelut ja kyselyt vuosittain. Valitettavasti muuta ei tehdäkään. HR palvelut aivan kauheat, samoin servicen johto. Organisaatio niin sekainen etteivät edes talon ihmiset tiedä mitä tehdään missäkin. Muutos on jatkuvaa, ja samat kehitystoimet tehdään vuosittain, uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Asiakkaat mielenkiintoisia. Urakehitys joo-joo miehille ja poliittisesti korrekteille ainoastaan. Muutama hyvä johtaja raahaa hommia eteenpäin, hyvin usean täsin tasottoman johtajan patsastellessaan pallillaan täysin turhana raporttien pyytäjänä ja yleisenä jarruna.

2/5  
28.12.2013

Palkkataso naaman mukaan. Yt neuvotteluja käydään vuosittain. Itse palasin ulkomailta ABB insinöörin toimesta Suomeen, ja yllätyin johtamisen ja esimiesten huonosta tasosta. Service kunnostautui ala-arvoisten johtajien saralla. Oma työkokemus noin 10 vuotta. Kyllästyin Servicen johtamiskulttuuriin, ja vaihdoin työnantajaa. Palkka nousi reippaasti ja uhkailu ainoana johtamiskeinona on nyt historiaa.

2/5  
16.12.2013

Pää ei tiedä mitä käsi tekee ja päinvastoin, koko ajan ulkoistetaan kokoonpanoa, työpaikat vähenevät, määräaikaisia sopimuksia jatketaan aina kuukaudella eteenpäin - ei vakinaisteta, sitten kolmeksi neljäksi kuukaudeksi pois ja taas otetaan töihin.

1/5  
2.12.2013

HR ajaa vain firman etua. Palkat laahaavat alamaissa. Itse olen keski-ikäinen todella monipuolisen kokemuksen omaava DI ja palkkani vain 3800 e/kk. Työkokemusta kaiken kaikkiaan yli 20 vuotta. TEK:n tekemän tutkimuksen mukaan vakituisessa työsuhteessa olevan diplomi-insinöörin keskipalkka oli vuoden 2013 lokakuussa 5 200 euroa ja mediaanipalkka 4 692 euroa kuukaudessa. Selvästikään ABB ei arvosta meitä insinöörejä, jotka olemme kuitenkin firman teknologisten saavutusten takana ja työllämme olemme luoneet sen ABB:n jollainen se nykyään on. Tuskin keskitasoa heikommat insinöörit pystyisivät kehittämään tuotteita, jotka ainakin ABB:n omien sanojen mukaan ovat "edelläkävijöitä". Omienkin havaintojen mukaan täällä on todella pätevää porukkaa töissä, mutta en edusta yksin palkkatasollani ammattikuntaani. ABB:n palkat ovat surkeita ja vuosi vuodelta jäämme yhä enemmän ja enemmän jälkeen muista. Muuten ABB on kohtuullisen hyvä ja vakaa työpaikka, mutta palkan vuoksi en voi suositella.

DI, ylempi toihenkilö, Helsinki

1/5  
29.11.2013

Servicen liiketoiminnat järkyttävästi johdettuna. Esimiestoimmnat johdossa lähinnä kiristystä. Drives paljon järkevämpi.
HR on suht huonosti hoidettu ja epätasa-arvoinen.

1/5  
6.11.2013

Yt-neuvottelut ihan jatkuvia. Hr on järkyttävän huono tasoinen. Välillä mennään vasemmalle, välillä oikealle. Muutosta on tehty nyt jatkuvasti yli 10 vuotta, ja suurin osa toimihenkilöistä ei enää edes piittaa noista asioista. Miksi piitata, koska taas pian tulee seuraava muutosaalto, ja se saattaa taas mennä ihan mihin suuntaan tahansa. Suurin osa tekee omaa hommaansa vailla intohimoa ja toivoo ettei jokin järjetön nakki ( tai potkut) osu kohdalle. Service julistettiin jo lopetettavaksi kokonaan koska yksikkö on niin huono. Parin viikon kuluttua tästä todettiin ettei sitä lopetetakaan koska yksikkö on niin hyvä.

1/5  
17.10.2013

paska palkka.. surkeat esimiehet ,,

2/5  
14.10.2013

Iso konserni, joten paljon sattuu ja tapahtuu. YT neuvottelut pyörivät jatkuvasti. Tuntuu että uudet paikat jaetaan pärstäkertoimen perusteella. Service on jatkuvan kaaoksen kourissa koko ajan. Servicen johto ja välipäälliköt suht kauheita. Drivesilla meno paljon parempaa.

2/5  
12.9.2013

Mielenkiintoisia asiakkaita ja tuotteita. Hr toiminnat kauheat. Esimiehiä laidasta laitaan kuten isossa talossa aina. Joka ainut asia "käydään läpi" kehityskeskusteluissa, jotka ovat säälittävän ja naurettavan välillä.
Strategia seilaa laidasta laitaan. Servicen johto busineksissa kauhea. Yt kierrokset jatkuvia.

2/5  
31.8.2013

Nihilistiset esimiehet, täysin tasotonta ja repivää hr-toimintaa, nepotismia, huono työilmapiiri, huono palkka, huonot edut palkan lisäksi, uralla etenee vain nuoleskelemalla oikeita henkilöitä.

2/5  
30.5.2013

Henkilöstöpäällikkö nepotismia täynnä,eriarvoisuutta naisten ja miesten palkkkauksessa.Rekry kiellon ollessa voimassa,oma poika vakinaistettiin.Muille kylmää kättä.

2/5  
7.5.2013

Mielenkiintoisia tehtäviä. Urakehitys vain poliittisesti korrekteille henkilöille. Hr toiminnot täysin tasottomat.

4/5  
17.3.2013

Todella hyvä työnantaja, palkkausta lukuunottamatta.

1/5  
28.2.2013

Jatkuvaa muutosta, työntekijöistä otetaan kaikki irti. Huonot palkat

1/5  
22.12.2012

Kitkuttelee lain harmaalla alueella, kikkailee määräaikaisilla työsuhteilla projektien nimiä muuttamalla, ei pidä lupauksiaan, hommia saa jatkaa jos kirjautuu henkilöstöfirman (accento) kautta töihin.
Työnkuva projektipäällikkö, 2010-2011. En suosittele insinööreille enkä kyllä asentajillekaan.

1/5  
29.11.2012

Huono palkka

2/5  
22.10.2012

Huono palkka, jatkuva muutostila

Palkkavertailu > Työnantajien palkat ja arvostelut > ABB OY > Arvostelut

Palkat ammateittain